Hlavní obsah

Využijí Češi šanci k odplatě? Po perné bitvě v Belgii narazí na Ševčenkův soubor

Praha
Aktualizováno

Během prvního vydání Ligy národů národní tým s partou slavného trenéra Ševčenka dvakrát prohrál. Fotbalová reprezentace letos dostane šanci k odvetě, právě poznala soupeře pro dosud volný zářijový termín. Svěřenci kouče Šilhavého vyzvou na domácí půdě v přípravném utkání 8. září tým Ukrajiny. Zápas bude následovat po kvalifikačním duelu v Belgii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Michael Krmenčík padá po souboji s jedním z ukrajinských soupeřů v utkání Ligy národů.

Článek

Program jim narýsoval pestrý sraz. Národní tým v září nejdříve nastoupí v kvalifikaci o postup na mistrovství světa proti Bělorusku (2. září), následně v Belgii (5. září) a sraz zakončí právě přípravným utkáním proti Ukrajině.

„Mohli jsme jednat jen s týmy, které v tomto termínu nehrají kvalifikaci mistrovství světa. Nabízely se tak Gruzie, Bulharsko a právě Ukrajina, která splňuje naše představy o tomto přípravném zápase. Kvalitní tým, pohybuje se na hraně top dvacet světového žebříčku. Navíc jsme chtěli hrát doma," vysvětluje manažer české reprezentace Libor Sionko.

Český národní tým se chystá na zápas Ligy národů s Ukrajinou

Česká fotbalová reprezentace

Pro letošní rok nadále zůstávají volné tři termíny rezervované pro přípravné zápasy. Dva soupeře pro červnová utkání před EURO představí česká reprezentace v březnu, kdy je musí nahlásit UEFA. První z těchto duelů odehraje venku, generálku pak pravděpodobně doma. Vedení národního týmu zároveň jedná o soupeři pro listopadový přípravný zápas.

Pokud jde o Ukrajinu, národní tým s ní hrál čtyřikrát. Jednou zvítězil, jednou remizoval a v premiérovém ročníku Ligy národů v roce 2018 s ní dvakrát prohrál.

Do kádru ukrajinského týmu, který trénuje slavný Andrij Ševčenko, patří například Oleksandr Zinčenko (Manchester City), Andrij Jarmolenko (West Ham United), Jevhen Konopljanka (Dynamo Kyjev), Andrij Pjatov (Šachtar Doněck) nebo českým fanouškům známý Eduard Sobol (Club Bruggy).

Reklama

Související témata: