Hlavní obsah

Kouč jednadvacítky Krejčí vypracuje analýzu, pak výbor rozhodne, zda zůstane

Praha

Do začátku července se rozhodne o tom, zda u fotbalové reprezentace do 21 let bude nadále působit trenér Karel Krejčí. Nový výkonný výbor Fotbalové asociace ČR (FAČR) pověřil kouče "Lvíčat", aby do příštího jednání vypracoval analýzu uplynulého kvalifikačního cyklu. V něm dovedl tým na Euro, kde mužstvo vypadlo v základní skupině.

Foto: FAČR

Trenér Karel Krejčí na tréninku české fotbalové reprezentace na ME jedenadvacítek v Celje.

Článek

"Výkonný výbor s končícím mandátem se nezabýval vyhodnocením toho mistrovství. Je to naprosto legitimní požadavek předvolat si trenéra a vyslechnout si jeho hodnocení. Nepochybně na to nejen já, ale i členové výboru mají svůj názor. Bude nás pochopitelně zajímat i názor sportovního úseku FAČR," prohlásil na tiskové konferenci nový předseda FAČR Petr Fousek.

Rozhodnutí nechtěl předjímat. Jednadvacítka vyhrála kvalifikační skupinu, v základní skupině Eura na konci března ale zůstala za očekáváním a získala jen dva body. "Nechci spekulovat, chci si nejdříve vyslechnout hodnocení trenéra, podívat se na analýzu. Po našem vystoupení proběhly jen nějaké mediální výstupy, při kterých se k tomu vyjadřovali více či méně zasvěcení. To není způsob práce, který bychom my chtěli praktikovat," uvedl Fousek.

Foto: FAČR

Když se dva Krejčí radují... Trenér Karel se svěřencem Ladislavem po výhře v Chorvatsku.

"Je to každopádně druhé mužstvo svazu. Je to nejen mužstvo, které má dělat výsledky a přináší nějaké výnosy, i když zdaleka ne s tolika nulami jako áčko. Ale především je to mužstvo, které slouží k produkci hráčů pro A-mužstvo. Chceme, aby kvalita hry a výsledky a výkony tomu odpovídaly," dodal Fousek.

Reklama