Hlavní obsah

Kam až sahají Hujerovi? Staňka čeká po shledání s hvězdou další splněný sen

Plzeň

Prosím vás, aby se dostalo na všechny, kam až sahají Hujerovi? Hlášku z populární filmové komedie Marečku, podejte mi pero! si mohou vypůjčit i plzeňští pořadatelé, jen s úpravou na Staňkovi. Gólman místní Viktorie se večer postaví poprvé od začátku do branky fotbalové reprezentace. „Určitě speciální den a chtějí ho všichni prožít se mnou, tak tu bude hodně známých, rodina, přítelkyně. Jak říkal trenér, přijedou Hujerovi,“ usmívá se Jindřich Staněk před přípravným zápasem s Ukrajinou.

Do Plzně ve středu přijedou Hujerovi. Proti Ukrajině bude chytat Jindřich StaněkVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

V neděli debut v Belgii, teď utkání na domácím stadionu v Plzni. Jak se těšíte?

Zápas v Belgii už jsem nějak vstřebal, byl to výjimečný moment mé kariéry a jsem moc rád za takovou zkušenost. Na zápas v Plzni se moc těším, jsem stoprocentně připravený.

Záskok za zraněného kolegu Vaclíka vám zpestřil další zážitek, po zápase se k vám přihlásili hvězdný kanonýr Romelu Lukaku i trenér soupeře Martínez.

Bylo moc příjemné se s nimi potkat a popovídat si. Jak s panem Martínezem, tak s trenérem brankářů, kterého jsem měl v Evertonu. Zažil jsem tam i Lukakua. Ptali se, jak se mám, co jsem dělal po angažmá v Evertonu nebo na rodinu. Romelu je opravdu fajn. Trenér Martínez mi říkal, že je pyšný, že jsem se dostal až do národního týmu a kariéru svým způsobem zachránil, protože v Evertonu jsem byl hodně mladý a také dost často zraněný.

Trenér Jaroslav Šilhavý se díky zápasu s Ukrajinou vrací do míst svého dětstvíVideo: Sport.cz, FAČR

Debut v Belgii, teď zase první zápas od začátku zrovna v Plzni, kde působíte...

Velice speciální den. Všechno se sešlo. Ať už příběh s trenérem Martínezem či Romelem, tak i to, že budu poprvé v základu reprezentace zrovna na domácím stadionu. Je to určitě splněný sen.

Na začátku sezony jste byl přitom zraněný. Z marodky se de facto posouváte rovnou do základu národního týmu.

Zraněný jsem sice byl, ale dřel jsem, abych se vrátil co nejdříve zpátky. Pro někoho asi zní blbě, že jsem v národním týmu po jednom odehraném utkání po zranění, ale udělal jsem vše, abych byl připravený. Trenéři se pro mě rozhodli a teď nepřemýšlím, zda jsem měl nějaký výpadek. Rozhodující pro mě je, že jsem stoprocentně připravený podat co nejlepší výkon.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články