Hlavní obsah

Česko - Německo 1:1 Dvacítka uhrála s Německem remízu a skončila na turnaji druhá

Gemert

Čeští fotbalisté do 20 let uhráli v závěrečném vystoupení na přípravném turnaji v Nizozemsku cennou remízu 1:1 s favorizovaným Německem a bez porážky obsadili v konečné tabulce druhé místo za dnešním soupeřem. Svěřenci Jakuba Dovalila prohrávali od 32. minuty, v závěru první půle ale vyrovnal příbramský Lukáš Stratil.

Článek

"Bylo to utkání proti nejkvalitnějšímu soupeři na turnaji. Byla to pro nás dobrá zkouška, hráči obstáli. Němci byli o chloupek lepší, vedli 1:0, ale cením si toho, že jsme ještě do poločasu stihli srovnat," řekl Dovalil. V Nizozemsku měl i velkou část hráčů jednadvacítky, ale protože byl turnaj určený oficiálně pro fotbalisty do 20 let, byl český celek vedený jako dvacítka.

S vystoupením týmu mohl být Dovalil spokojený. Jeho svěřenci si připsali výhru nad domácím výběrem a remízy s Tureckem a Německem, přičemž inkasovali jediný gól. "Je dobře, že jsme to zvládli bez porážky, ale hlavním cílem bylo rozšířit počet hráčů, s kterými můžeme počítat. Využili jsme některé hráče ročníku 1994 a nezklamali," pochválil tým český kouč.

Dovalil se už delší dobu chystá s jednadvacítkou na mistrovství Evropy 2015 na české půdě. V listopadu už s klasickým výběrem do 21 let absolvuje další dva přípravné duely na Kypru a v Anglii.

Přípravný turnaj fotbalistů do 20 let v Nizozemsku:
Gemert: Česko - Německo 1:1 (1:1)
Branky: 45. Stratil - 32. Thiel.
Sestava ČR: Zima - Landovský, Svozil, Kalas, Hanousek - Kliment (46. Trávník), Kubista (46. Plšek), Čermák, Falta (46. Končal) - Masopust (46. Krmenčík), Stratil (67. Hurka). Trenér: Dovalil.

Reklama

Související témata: