Hlavní obsah

Gólman Pavlenka se po duelu s Anglií přesouvá do Vrbova áčka

Praha

Celé jaro drží ostravský Baník nad vodou, a tak není divu, že během reprezentační přestávky má napilno. V pátek odchytal fotbalový brankář Jiří Pavlenka na Letné celý přípravný zápas za českou jedenadvacítku proti Anglii (0:1), pro úterní duel s Portugalskem v Edenu ale trenérovi Jakubu Dovalilovi k dispozici nebude. Připojí se totiž k Vrbovu áčku pro přátelský zápas na Slovensku, který se odehraje v úterý v Žilině.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jiří Pavlenka během přátelského utkání české jednadvacítky s Anglií.

Článek
Fotogalerie

Byl zklamaný. Stejně jako spoluhráči cítil, že s Angličany mohla lvíčata v pátek večer aspoň remizovat. Soupeři však jediný gól kapitána týmu Carrolla na vítězství nakonec stačil. „Měli jsme nějaké šance nebo alespoň náznaky, gól jsme ale bohužel nedali. Věděli jsme, že nás čeká rychlostně výrazný soupeř, všichni jejich hráči byli technicky výborně vybavení. Myslím, že jsme neodehráli špatné utkání," líčil brankář Jiří Pavlenka.

Teď už zase povýší. „Jsem rád, že se mohu přesunout k áčku, bude to další zkušenost. Ve středu jsem se to dozvěděl od pana Vrby, pak už jsem se ale soustředil na duel s Anglií," usmál se. „Už jsem v reprezentaci jednou byl, takže vím, co mě čeká. Jsem rád za každou příležitost, vážím si toho," dodal.

Možná dojde i k dalším přesunům mezi lvíčaty a áčkem, na ně je ovšem ještě čas. "Soustředili jsme se zatím na Anglii. Áčko hraje s Lotyšskem až v sobotu večer, to je teď priorita. Pak se to bude řešit," poukázal kouč mladíků Jakub Dovalil.

Reklama

Související témata: