Hlavní obsah

Padli i naši sousedé, rozplývají se Slováci nad excelentní sérií

Bratislava

Kvitují pokračování parádní série i výkon svých fotbalistů. Slovenská média pozitivně hodnotí úterní výhru svěřenců trenéra Jána Kozáka 1:0 v utkání proti české reprezentaci v Žilině. Sice jen v přípravě, ale v prestižním a sledovaném souboji federálních expartnerů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Tomáš Necid (vlevo) a Tomáš Hubočan ze Slovenska během přátelského utkání.

Článek

"Padli i naši sousedé Češi," napsal list Plus Jeden deň a připomněl, že slovenští fotbalisté natáhli sérii vítězství na osm. "Bylo (vítězství) sice těsné, ale zasloužené, zaplněné tribuny viděly ve špatném počasí pěkný a zajímavý fotbal," uvedl Šport.

Parádní tažení kvalifikací ME udrželo diváky i hráče ve varu. "Slováci se vezou na vítězné vlně. O výhře nad Českem rozhodl mladý supertalent," komentoval list Hospodárske noviny vítězství Slováků, o které se premiérovým gólem v reprezentaci postaral dvacetiletý středopolař Ondrej Duda.

"Ani jeden z týmů nenastoupil v plné síle, navzdory tomu se hrál fotbal slušné úrovně a ve svižném tempu. Češi možná opticky více drželi míč, ale nebezpečnější byli Slováci," napsal na svém webu deník Sme. Dodal, že slovenská reprezentace si vítězstvím nad Čechy vylepšila bilanci vzájemných zápasů, když v desátém utkání potřetí vyhrála.

Reklama

Související témata: