Hlavní obsah

Přípravy před MS by měli fotbalisté hrát na Letné a v Liberci

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace už ví, kdy a kde sehraje závěrečná přípravná utkání před startem mistrovství světa v Německu. Jména soupeřů sice ještě známá nejsou, ale jisté je, že úvodní zápas posledního přípravného bloku odehrají Češi 26. května v Innsbrucku. Jednatřicátého května a 3. června se pak tým s největší pravděpodobností představí v Praze na Letné a v Liberci.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Čeští fotbalisté hledají soupeře pro přípravu.

Článek

O tom, na kterém z tuzemských stadionů se bude hrát dříve, však zatím rozhodnuto nebylo. Novinářům to po zasedání výkonného výboru oznámil generální sekretář svazu Petr Fousek.

Vedení reprezentačního týmu stále jedná s možnými soupeři. "Platí to, že se chceme utkat se zástupci Afriky a Latinské Ameriky," řekl ČTK Fousek. V zákulisí se spekuluje o tom, že by soupeři českého mužstva mohly být Kostarika, Ekvádor či Pobřeží slonoviny. Ve hře je údajně i Saúdská Arábie.

Již jistým termínem prvního přípravného zápasu v příštím roce je 1. březen, kdy Češi nastoupí v Turecku. Předpokládá se, že se bude hrát v Istanbulu.

Ubytování na šampionátu je stále nejasné

Stále nevyřešená naopak zůstává otázka, kde bude český tým bydlet během šampionátu v Německu. Z 32 účastníků zatím místo svého ubytování nenahlásilo pět týmů, mezi nimi také právě česká reprezentace. "Stále vybíráme, máme k dispozici oficiální nabídku organizačního výboru, ale v záloze jsou i jiné možnosti," uvedl Fousek.

Podle něj vypadlo ze hry i luxusní sídlo nedaleko Hamburku, kde Češi sehrají 22. června závěrečný zápas základní skupiny proti Itálii. "Do 15. ledna by mělo být všechno kolem ubytování jasné," dodal Fousek.

Reklama