Hlavní obsah

Fotbalová reprezentace se před MS utká se Saúdskou Arábií

Čeští fotbaloví reprezentanti by v rámci květnového soustředění v rakouském Seefeldu před světovým šampionátem měli sehrát přípravný zápas se Saúdskou Arábií, dalším účastníkem mistrovství světa. Dějištěm utkání by měl být 26. května nedaleký stadion v Innsbrucku. Po čtvrtečním zasedání výkonného výboru svazu to řekl generální sekretář ČMFS Petr Fousek.

Článek

"V Rakousku bychom opravdu velmi pravděpodobně měli hrát se Saúdskou Arábií," řekl Fousek novinářům. Stále nejasno zůstává v otázce, s kým se národní mužstvo poměří v dalších dvou přípravných zápasech na domácí půdě. "Mělo by ale jít o soupeře z oblasti Latinské Ameriky, Afriky, nebo Austrálie," nastínil předseda svazu Pavel Mokrý.

Tým Karla Brücknera se doma českým fanouškům představí 31. května a 3. června. Novinkou je, že jeden ze zápasů se nebude hrát v Liberci, jak bylo původně plánováno, ale v sousedním Jablonci. Zápas národního mužstva má na Střelnici důstojně pokřtít nově postavenou tribunu.

Druhé přípravné utkání se uskuteční v Praze na Letné. Není však rozhodnuto, na kterém stadionu bude reprezentace hrát dřív.

Brücknerův tým sehraje první letošní přípravný duel 1. března v Turecku. V Izmiru by se měly představit A i B mužstvo, aby kouč viděl v akci co nejvíce reprezentačních adeptů. Ve stejný termín se v turecké Manise utkají i výběry do jednadvaceti let.

V pátek bude také definitivně známo, na jakém místě bude v Německu během světového šampionátu reprezentace pobývat. "Finální varianta se rýsuje, dnes se trenér Brückner vrací z poslední inspekce. Výstup bude v pátek dopoledne," řekl Fousek.

Reklama