Hlavní obsah

Reprezentace je kompletní. Posledním povolaným je Kopic

Praha
Aktualizováno

Šestadvacet stačí, národní tým by měl být kompletní. Nominaci české fotbalové reprezentace pro přípravný zápas v Belgii a následné utkání kvalifikace mistrovství světa v Norsku jako poslední doplnil plzeňský záložník Jan Kopic. Trenér Karel Jarolím tak má pro nadcházející duely k dispozici šestadvacetičlenný kádr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník české reprezentace Jan Kopic oslavuje gól proti Arménii.

Článek

Jak avizoval, tak učinil. „Nominovaných hráčů bude víc než obvykle. Někteří ještě víkend před prvním zápasem budou hrát za své kluby. Proto vezmeme hráče, kteří do prvního utkání možná ani nezasáhnou," vysvětlil kouč Karel Jarolím při oznámení nominace.

Původní verzi pak v úterý doplnil o debutanta Jakuba Jugase, dalšího obránce Ondřeje Čelůstku a záložníky Petra Mareše s Tomášem Přikrylem. Kvůli zdravotním problémům naopak vypadl Josef Šural.

„Komplikace je, že hráči ukončí klubovou sezónu v odlišných termínech. Na Norsko se ale připravíme co nejlíp. Nechtěli jsme zbytečně cestovat, a v Belgii budeme mít vytvořené co nejlepší podmínky. Budeme se tam chystat v klidu, nebudeme se ničím rozptylovat a soustředíme se jen na důležitý kvalifikační duel," líčí Jarolím.

Nakonec přišla řada i na šestadvacetiletého Jana Kopice, který dosud za reprezentaci nastoupil do pěti utkání s bilancí jednoho vstřeleného gólu loni v srpnu proti Arménii. Při předchozím srazu na konci března chyběl, v závěru ligové sezóny se ale dostal v Plzni do formy a Jarolím mu jako poslednímu dal šanci.

Reprezentanti se začnou scházet v pátek vpodvečer v Praze a v neděli zamíří do Bruselu, kde v pondělí sehrají přípravný zápas s domácími. Poté v Belgii zůstanou a přesunou se na kvalifikační zápas do Osla (10. června). V něm se pokusí český celek výhrou zvýšit naděje na druhé místo ve skupině a účast v baráži.

Reklama

Související témata: