Hlavní obsah

Fotbalisté se přece jen vydají do dějiště mistrovství světa. Narazí na Rusko

Praha
Aktualizováno

Světový šampionát se v létě odehraje bez nich. Do dějiště mistrovství světa se nicméně s mírným zpožděním přece jen vydají. Česká fotbalová reprezentace sehraje 10. září přípravný zápas v Rusku. O místě konání utkání se zatím jedná. Národní tým tak už zná kompletní termínový kalendář pro podzim letošního roku. V Lize národů se dvakrát utkají s Ukrajinou a Slovenskem, připravený je i listopadový přípravný zápas v Polsku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Rosický se snaží přejít přes Alexeje Berezuckého během utkání s Ruskem na ME 2012 v Polsku.

Článek

Seznam soupeřů je kompletní. Česká reprezentace se na podzim kromě Polska poměří i s domácím účastníkem letošního mistrovství světa. Rusko například loni v listopadu remizovalo v Petrohradě v přípravě se Španělskem 3:3. Za tým z Pyrenejského poloostrova přitom nastoupily hvězdy, jakými jsou De Gea, Iniesta, Piqué nebo Sergio Ramos.

„Jsem rád za každou kvalitní zápasovou konfrontaci, kterou zápas s Ruskem stoprocentně nabídne. Ruský fotbal dlouhodobě staví tým, který by měl hrát důstojnou roli na blížícím se domácím světovém šampionátu. Mužstvo bude následně pokračovat do dalšího kvalifikačního cyklu, takže nás čeká velmi zajímavý a náročný zápas," těší se trenér Karel Jarolím.

Program české reprezentace na podzim 2018
6. září 20:45: ČR - Ukrajina (Liga národů)
10. září: Rusko - ČR (přípravný zápas)
13. října 15:00: Slovensko - ČR (Liga národů)
16. října 20:45: Ukrajina - ČR (Liga národů)
15. listopadu 20:45: Polsko - ČR (přípravný zápas)
19. listopadu 20:45: ČR - Slovensko (Liga národů)

„Díky šampionátu prochází výraznou modernizací také sportovní infrastruktura, fotbal se opět dostává v Rusku do popředí zájmu. O to je cennější, že si pozvali k přípravnému utkání právě náš výběr. Na podzim bude mít sportovní prioritu Liga národů, nicméně každý duel budeme chtít zvládnout výsledkově i herně," dodává kouč směrem k zářijovému zápasu.

Dějiště utkání zatím není známo. „Rusko mělo o zápas s námi opravdu enormní zájem, což nás samozřejmě potěšilo. Čekají nás ještě jednání ohledně místa konání a finálního času výkopu, už nyní ale můžeme myslím konstatovat, že zápas s Ruskem splňuje po sportovní i marketingové stránce naše požadavky," kvituje Rudolf Řepka, generální sekretář FAČR.

Česká reprezentace se s Ruskem v samostatné éře zatím utkala třikrát s bilancí jedné výhry, jedné remízy a jedné porážky. Poslední vzájemný zápas se datuje k 1. červnu 2016, kdy Češi v přípravě vyhráli v Innsbrucku díky trefám Rosického a Necida 2:1.

Reklama

Související témata: