Hlavní obsah

Češi, pozor! Bale je v ráži, hattrickem už trumfl i legendárního Rushe

Nan-ning

Mají o motiv navíc, aby v prvním duelu v daleké Číně uspěli. Pokud se čeští fotbalisté chtějí poměřit nejen s obávaným útočným duem Suárez, Cavani, ale také s hvězdným Garethem Balem, budou muset Uruguay vyřadit. Jen v takovém případě by si ve finále turnaje v Nan-ningu s Walesem zahráli. Borec z Realu Madrid si proti Číně (6:0) připsal hattrick a stal se střeleckým rekordmanem své země.

Foto: Sport.cz

Gareth Bale si v Číně zařádil.

Článek

Velšané mají o čem psát. V premiéře nového kouče Ryana Giggse nasázeli šest gólů, přitom na lavičce Číny seděl renomovaný Marcello Lippi, italský trenér mistrů světa z roku 2006.

Hvězdou prvního duelu přípravného turnaje byl jednoznačně Gareth Bale. Hattrickem trumfl legendárního Iana Rushe a stal se nejlepším střelcem Walesu všech dob.

„Když jsem byl malý kluk, nikdy jsem ani nesnil, že bych byl rekordmanem své země. Pro mě velká čest a jedna z nejlepších věcí, kterých jsem v kariéře dosáhl," raduje se Bale.

Jen pro srovnání. Rush dosáhl 28 gólů v 66 mezistátních zápasech. Bale má na kontě 29 branek v 69 utkáních. A ještě zdaleka nekončí.

Může nabídnout faktor X

„Pro Garetha fantastický okamžik, on si ho zaslouží. Ian Rush je jedním z největších střelců, který kdy žil. Bale má zkrátka faktor X, může ublížit jakémukoli soupeři na světě," velebí svého hrdinu Giggs.

Chvála je ostatně vzájemná. Bale děkuje nejen svým spoluhráčům, bez nichž by rekord nepřekonal. Poukazuje také na impuls v podobě nového šéfa národního týmu, slavného internacionála Ryana Giggse.

„Každý na něj chtěl očividně zapůsobit. Na první pohled jsou jisté věci, které bude dělat jinak. Pod jeho vedením se nám povedl skvělý start. Víme, co od nás očekává. A víme také, že v nastoupeném trendu musíme pokračovat," vzkazuje Bale tak trochu i svěřencům Karla Jarolíma.

Reklama

Související témata: