Hlavní obsah

Suárez? Jen ať si klidně kousne, směje se Kalas. Drákulu už jednou uhlídal

Nan-ning

Může spoluhráčům vyprávět. Jednou už Luise Suáreze bránil - a nevedl si vůbec špatně. Tomáš Kalas se teď v Nan-ningu s fotbalovou reprezentací chystá na Uruguay, k jejímž hvězdám útočník Barcelony patří. Utkání přípravného China Cupu se hraje v pátek od 12:35 SEČ, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

ReprezentaceVideo: FAČR/Štěpán Černý

 
Článek

Kontroverzní hvězda, která nejednoho ze soupeřů i pokousala. Takový je Luis Suárez, fotbalový Drákula.

„Ať si Suárez klidně kousne, mně je to celkem jedno. Jen doufám, že případné kousnutí rozhodčí uvidí a bude o hráče míň," směje se Tomáš Kalas.

Odchovanec Olomouce může vyprávět, jak se slavný Uruguayec brání. Při svém debutu v Premier League v dresu Chelsea v dubnu 2014 dokázal Suáreze hrajícího tehdy za Liverpool pohlídat a přispět k výhře Blues 2:0.

Vletěl do něj a sestřelil ho

„Já tehdy do poslední chvíle nevěděl, že budu hrát. V týmu jako Chelsea se nepřipravuje na jednoho jednotlivého hráče. Vybavuji si jeden faul, kdy jsem do něj vletěl a sestřelil ho," culí se čtyřiadvacetiletý Kalas.

„Suárez je zkušenější, než byl tehdy. Hlavně byl ve fázi, kdy se rád rval, měl kousance a takové věci, což ho vyřazovalo na pár zápasů. Teď hraje prakticky každý zápas a skoro v každém dává góly," srovnává český obránce Fulhamu.

Českému týmu navíc hrozí i další bombarďák Cavani. Jak vyhlášené kanonýry uhlídat?

„Bránění v jednom asi nebude stačit. Pokud budeme hrát kolektivně, do defenzivy minimálně v devíti lidech, tak myslím, že bude jednodušší si s nimi poradit," přemítá Kalas.

Reklama

Související témata: