Hlavní obsah

Ještě kdyby tak hrály v plavkách. Jinak si to ty holky ale fakt strkají

Aktualizováno

Docela kočky, tyhle holky. A fotbal strkat také umí. Bývalý player pražské Sparty Martin Abena či třeba freestylista Jan Weber by o tom mohli povídat. A nic na tom nemění, že kouzlení holek s balónem u nohy zatím poznali jen při natáčení videoklipu, který má sloužit k ještě větší propagaci ženského fotbalu. „Docela zábava. Teď ještě aby měl klip patřičný dopad a efekt,“ svěřoval se kouč plzeňské Viktorie a někdejší trenér reprezentace Pavel Vrba, který si před kamerou také zahrál.

Fotbal v elegantním podáníVideo: FAČR

 
Článek

Samozřejmě jen v epizodní roli, protože ty hlavní byly svěřeny reprezentantkám Barboře Votíkové, Lucii Martínkové, Tereze Krejčiříkové a Kristýně Janků. Nikoli snad proto, že je v sobotu čeká důležitá kvalifikační partie s Německem, v níž jim půjde o postup na mistrovství světa, ale protože to s míčem fakt dovedou.

„Už postup fotbalistek Slavie do závěrečné fáze Champions League představuje mimořádný úspěch," složil dívkám poklonu trenér Vrba, který se při natáčení v pražských Holešovicích také se zájmem díval, jak to holky válí.

Zmiňovaná čtveřice reprezentantek nechala nakupování, když přes výlohu obchoďáku viděly, jak si to Abena, Weber a spol. na ulici strkají. Rozdaly si to s nimi a samosebou že měly navrch.

„Fakt umí. A navíc kočky, které by mohly hrát v plavkách jako my," ocenily kumšt nových parťaček beach volejbalistky Kristýna Hoidarová-Kolocová a Michaela Kvapilová, které si před kamerou také zahrály.

Na natočení propagačního videa moc peněz nebylo, takže aktéři si v něm zahráli bez nároku na honorář, což se týkalo i bývalých reprezentantů Karla Poborského a Tomáše Hübschmana.

„Pak už stačilo hodit na papír jednoduchý scénář, najít vhodnou lokalitu a sladit časové možnosti aktérů, což bylo ze všeho nejtěžší. Za pět hodin jsme byli s natáčením hotovi," líčil realizaci autor nápadu Ondřej Lípa.

„A výsledek je přitom povedený a hodně dobrý," kvitovala propagační spot reprezentační brankářka Barbora Votíková. Od úspěšné youtouberky, která produkuje videa s milióny zhlédnutí, určitě uznání pro tvůrce Fotbalu v elegantním podání.

„Může to být pomoc ženskému fotbalu, který jde šíleně nahoru. V Německu či ve Švédsku je sice pořád na jiné úrovni než u nás, o to raději jsem, že jsem k jeho propagaci také trochu přispěl," hodnotil svou epizodní roli Pavel Vrba.

Reklama