Hlavní obsah

Jarolím volá do zbraně dalších šest mužů. Dostalo se i na nováčka Jemelku

Praha
Aktualizováno

Šestici hráčů z nejvyšší české soutěže nominoval trenér Karel Jarolím před blížícím se soustředěním v Rakousku. Vladimír Coufal, Jan Sýkora, Michal Trávník, Tomáš Hořava, Josef Šural a debutant Václav Jemelka doplní dosavadní dvacítku fotbalistů z původní nominace. Fotbalová reprezenatce se v Rakousku utká s Austrálií (1. června) a Nigérií (6. června).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karel Jarolím v akci.

Článek

Doplnění nominace bylo předem avizováno. Sezóna končí a národní tým musí počítat i s případnými omluvenkami.

„Jsme s hráči v kontaktu a víme, že se někteří perou se zdravotními problémy. U některých reprezentantů z původní nominace teprve nejbližší dny rozhodnou, zda budou moct všichni vyrazit s týmem do Rakouska. Po vzájemné dohodě necháme finální rozhodnutí až na konzultaci s reprezentačními lékaři a fyzioterapeuty," avizuje manažer reprezentace Jaromír Šeterle.

„Šestice donominovaných fotbalistů jednak doplní původní nominaci, zároveň jsme již připraveni na případné absence ze zdravotních důvodů," dodává manažer.

V rámci rakouského soustředění se národní tým postupně utká se dvěma účastníky mistrovství světa. V pátek 1. června nastoupí reprezentanti proti výběru Austrálie, utkání začne v St. Pöltenu ve 13:00. Ve středu 6. června pak nastoupí svěřenci trenéra Jarolíma od 15:00 ve Schwechatu k přátelskému zápasu proti Nigérii.

„Sázíme na osvědčené a prověřené hráče. Chceme využít čas, abychom se mohli sehrát před podzimním startem Ligy národů," poukázal Jarolím při zveřejnění nominace. Během pondělního srazu se tedy ukáže, zda o některé hráče nepřijde.

Reklama