Hlavní obsah

Reprezentace je o kvarteto marodů chudší. A co bude se Schickem?

Praha
Aktualizováno

Víkendové povolání šesti dalších hráčů se ukázalo jako prozíravé. Z nominace české fotbalové reprezentace před dvěma zápasy na soustředění v Rakousku vypadli kvůli zranění Vydra, Zmrhal, Gebre Selassie a Kadeřábek. Úplně fit není ani útočník Schick, trenér Jarolím však věří, že o něj už nepřijde. Národní tým se v Rakousku utká s Austrálií a Nigérií, dvěma účastníky mistrovství světa.

Trenér Karel Jarolím musel kvůli zraněním udělat změny v nominaci na přípravu v RakouskuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Termín po skončení klubové sezóny je choulostivý, o omluvenky v něm nebývá nouze. Pondělní sraz národního týmu potvrdil obavy trenérů, že do Rakouska mužstvo neodjede kompletní. Bude hned o čtyřlístek marodů užší.

„U všech čtyř je důvodem zranění. Gebre Sealassie a Zmrhal mají problémy s kolenem, Kadeřábek se zády a Vydra s třísly," lituje trenér Karel Jarolím.

Téměř po dvou letech se měl do nároďáku vrátit Matěj Vydra, nejlepší střelec druhé nejvyšší anglické ligy. Z jeho startu však již poněkolikáté sešlo.

„Nic dalšího v jeho omluvence nehledám. Jeho zranění je vážnější. Mluvil jsem s ním, pořádně se teď ani nevyspí. Zvažuje se dokonce i operace," ujišťuje kouč.

V ohrožení i kanonýr z Říma

Trenér doufá, že další absence už nepřibydou, ale úplně jistý si být nemůže.

„Úplně fit není ani Patrik Schick. Minulý týden dostal injekci do svalu. Doufám však, že se na dnešním tréninku ukáže, že bude v pořádku," líčí Jarolím.

Čechy v Rakousku čekají dva soupeři, kteří se na rozdíl od nich probojovali na světový šampionát do Ruska. Zápas s Austrálií odehrají 1. června v St. Pöltenu, proti Nigérii pak nastoupí 6. června ve Schwechatu.

Reklama