Hlavní obsah

Fotbalisté na výprask od Klokanů zapomínají při cyklistice, výletech i partii šachu

Laa an der Thaya

Tréninkový dril, ale i relaxace. Čeští fotbaloví reprezentanti zaháněli během víkendu při soustředění v rakouském Laa an der Thaya chmury z pátečního debaklu při konfrontaci s Austrálií (0:4) rozličnými způsoby. Zejména sobotní volné odpoledne skýtalo prostor pro vyčištění hlavy a naladění pro středeční tečku za sezónou v podobě konfrontace s Nigérií.

Trénink fotbalistů v RakouskuVideo: FAČR

 
Článek

V sobotu dopoledne svěřenci trenéra Karla Jarolíma absolvovali trénink na hřišti na kraji lázeňského městečka. Borci, kteří měli v nohách páteční duel, měli lehčí program s kondičním trenérem Brabcem a fyzioterapeuty, zbývající část týmu dřela pod dozorem hlavního trenéra Jarolíma, který si nejprve svolal celý kádr do středu hřiště a důrazně k hráčům promlouval. Slovo po debaklu s Australany měli i další členové realizačního týmu.

Během nedělního dopoledne pak český výběr absolvoval bezmála dvouhodinový trénink s výhledem na středeční duel, který bude tečkou za letošní sezónou. Po večeři se pak reprezentanti sešli v konferenční místnosti, kde byl nachystán detailní rozbor nevydařeného pátečního zápasu.

Lákala Vídeň i jih Moravy

Několik volných odpoledních hodin strávila většina týmu v lázeňském wellness, které bylo hojně využité i v průběhu soboty, kdy měl tým po tréninku úplné volno. Někteří z hráčů tak stihli využít zdejší termální prameny a následně vyzkoušeli hotelová turistická kola. Do centra městečka na kávu se tak šinuli kupříkladu italští legionáři Schick s Janktem nebo slávisté Bořil se Sýkorou.

Část týmu se rozhodla s ohledem na blízkost Vídně vyrazit na výlet do hlavního rakouského města, kde si odpoledne zpestřili kupříkladu brankáři Vaclík s Koubkem a obránce Jugas.

Další z hráčů pak vyrazili jen pár kilometrů za hranice na prohlídku moravských vinařských vesniček. A reprezentanti, kteří využili možnost a na tréninkovém kempu mají i rodiny s malými ratolestmi, většinou využili vodních atrakcí hotelového bazénu určeného pro nejmenší. Záložník Tomáš Souček vyvedl dcerku do centra městečka na zmrzlinu, jeho parťák ze Slavie Jan Sýkora pak stihl i partii v šachu.

Během pondělí absolvují čeští fotbaloví reprezentanti dvě tréninkové jednotky, čeká je rovněž natáčení pro charitativní účely a večer pak rozbor sobotního zápasu Anglie-Nigérie, neboť africký tým bude soupeřem českého národního mužstva při středečním duelu ve Schwechatu.

Reklama