Hlavní obsah

Capart napsal tečku. Rosický měl na krajíčku, Brückner ještě víc

Praha

Jedno oko nezůstalo suché. Mrňous dostrkán před branku soupeře překonal slavného Lehmanna a posledním gólem velké exhibice napsal symbolickou tečku za kariérou svého táty. Nejen vystoupení nejmladšího z fotbalového rodu zaútočilo na city Tomáše Rosického během rozlučkového duelu na vyprodané Letné. „Můj kluk byl na hřišti se mnou, i celá rodina, která mě celou kariéru podporovala. Bylo tam všechno, co být mělo,“ libuje si oslavenec. Nostalgie na vás dýchne i z přiložené reportáže.

Tomáš Rosický byl během rozlučky nejvíc dojatý z Karla Brücknera. A co na rozlučku říkají další Češi? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Tomáš Rosický se synem

Rozlučku Tomáše Rosického oddálil déšť

Rozlučka Tomáše Rosického - sestřih první půle

Tomáš Rosický byl během rozlučky nejvíc dojatý z Karla Brücknera. A co na rozlučku říkají další Češi?

Nerozbrečel se ani při děkovném proslovu z půlky hřiště. Slzy na krajíčku ovšem měl, ne že ne.

„Byl jsem dojatý. Přišly dva tři momenty, kdy mě to trochu tahalo. Hlavně když jsem šel kolem trenéra Brücknera, viděl jsem, jak s dojetím bojuje. Pak jsem musel i já bojovat," nezastírá Tomáš Rosický.

„Konec byl dost smutný. Takový hráč... Jeho konec jsme prožívali trošku víc nostalgicky. Já obzvlášť, jsem na stará kolena na vše citlivý. Jinak nádhera," líčí své pocity legendární kouč české reprezentace Karel Brückner.

Také Haškovi bylo ouvej

„Ke konci nám bylo ouvej a smutno. Rosa je natolik výjimečný kluk, že si takové ovace zaslouží," přidává se Ivan Hašek, který na lavičce výběru světových hvězd zastoupil zvaného Arséna Wengera.

Nabízí se otázka, jestli v zanedlouho pětiletém Tomáškovi roste ještě lepší Rosický...?

„Ne, vůbec do ničeho ho netlačím, ať si vybere sám, co ho bude bavit. Když bude chtít hrát fotbal, budu jen rád, ale rozhodnutí nechám na něm," slibuje táta capartovi, jehož zatím nejvíc ze všeho baví jezdit vlakem.

Reklama