Hlavní obsah

Nedvěd superstar nevítal, český talent se s ní hned vyfotil. Hlavně si s Ronaldem zahrát!

Turín/Praha

Zvláštní věc. Celá Itálie je kvůli přestupu Cristiana Ronalda na nohou, viceprezident Juventusu ovšem u příchodu superstar za 2,6 miliardy korun chybí. Pavel Nedvěd má ovšem pádný důvod, je v Americe a připravuje tam letní turné Staré dámy. Mladý krajan ho ovšem zastoupil. Jedenadvacetiletý Roman Macek potkal hvězdu v jídelně mezi dvěma tréninky a hned se s ní vyfotil. "Byl nesmírně klidný, pozitivní a usměvavý," líčí mladý záložník. I mnohem zkušenější spoluhráči se zatoužili s Ronaldem zvěčnit...

Foto: Sport Invest

Český mladík Roman Macek a jeho nový parťák v Juventusu - slavný Cristiano Ronaldo.

Článek

Člen Lavičkových Lvíčat má velké štěstí. Jako kmenový hráč Juventusu zažívá šílenství posledních dnů zblízka.

"Neuvěřitelné. Ronaldův přestup nebyl pouze záležitostí Turína, sledovala ho celá Itálie a vlastně celý svět v přímém přenosu. Kolem tréninkového centra se několik dnů pohybovalo obrovské množství novinářů i fanoušků. Přílet Cristiana byl velmi dobře utajený a nikdo neznal přesný čas ani den. Chvílemi to opravdu bylo šílené. Na druhou stranu pochopitelné. V Itálii je fotbal náboženstvím a přichází nejlepší hráč planety do jednoho z nejslavnějších klubů," popisuje Roman Macek v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Český talent získal cennou památku. Fotku hned z prvního setkání. "Potkali jsme se z velké části náhodou. Máme soustředění, při kterém jsou standardem dva tréninky. Po dopolední fázi jsme byli v jídelně, když Ronaldo právě přicházel z fyzických testů. Byl nesmírně klidný, pozitivní a usměvavý. S každým z přítomných si podal ruku, vyslyšel prosby o fotografii, s trenérem a několika zkušenějšími hráči se zastavil na pár vět," nechává mladík nahlédnout do klubového zákulisí.

Krátké setkání ho nadchlo

Ostře sledovaná hvězda ho nadchla. "Absolutně. Netajím, že Ronaldo je pro mě nejoblíbenějším hráčem a již toto krátké setkání pro mě bylo zážitkem. Navíc jsem musel obdivovat, s jakou profesionalitou a trpělivostí celým dnem prošel."

Je přesvědčen, že Ronaldo pomůže Juventusu na hřišti i mimo něj. "Obrovsky zkušený fotbalista, který vyhrál vše, co se vyhrát dalo. Přesto má obrovskou chuť po dalším úspěchu. Bylo na něm vidět, jak si první den v Turíně užívá, jak je spokojený a natěšený. Prosadil se v Anglii, ve Španělsku a v Itálii může definitivně potvrdit pozici jedinečného a nejlepšího," ujišťuje Macek.

Těší se do Ameriky

Mladík má za sebou hostování v Bari a Cremonese, teď si užívá přípravu v Juventusu. "Jsem spokojený, na svou práci mám pozitivní zpětnou vazbu od trenéra i spoluhráčů. S velkou pravděpodobností pojedu s týmem na soustředění do Spojených států, následně budeme s vedením a moji agenturou Sport Invest řešit další postup," očekává.

Samozřejmě si pohrává s myšlenkou, že by si s Ronaldem také jednou rád zahrál. "Nechci přemýšlet tímto způsobem, hlavu mám nastavenu pouze na vlastní výkony. Vzhledem ke čtyřleté Ronaldově smlouvě je však představa reálná. A pro mě zároveň obrovská motivace do budoucna," netají Macek.

Klub je s ním podle zpráv z Itálie spokojený. "Velmi pravděpodobně absolvuje s klubem soustředění ve Spojených státech, následně budeme řešit nejlepší variantu pro jeho další sportovní rozvoj. Zájemci o jeho služby jsou z Itálie i z dalších evropských zemí, probereme veškeré možnosti s Romanem i sportovním vedením Juventusu. Každým rokem přesvědčuje vedení, že je pro budoucnost klubu správným hráčem," zdůrazňuje jeho agent Viktor Kolář.

Reklama