Hlavní obsah

FC Turín - AS Řím 0:1AS Řím gólem v závěru zvítězil v Turíně, Schick hrál posledních 15 minut

Turín
Aktualizováno

Fotbalisté AS Řím vstoupili do sezony italské ligy výhrou 1:0 na hřišti FC Turín. V závěru rozhodl Edin Džeko. V tu chvíli už byl na hřišti i český útočník Patrik Schick, který nastoupil na posledních 15 minut.

Foto: Alessandro Di Marco, ČTK/AP

Spasitel AS Řím - útočník Edin Džeko. Gólem rozhodl o výhře svého týmu v Turíně a měl z toho náramnou radost.

Článek
Fotogalerie

Římané soupeře přestříleli, dvakrát trefili konstrukci branky, ale na gól si museli počkat. Až v 89. minutě poslal střídající Kluivert centr na zadní tyč, kde číhal Džeko a ranou z voleje obstřelil obránce pod břevno.

"Doufal jsem, že to Kluivert odcentruje na zadní tyč a naštěstí se tak stalo. Nebyl čas přemýšlet. Bylo kolem hodně hráčů, tak nebyla možnost to zpracovat. Musel jsem to prostě vystřelit. A je z toho jeden ze tří nejhezčích gólů mé kariéry. Loni jsme dal podobný, možná ještě hezčí, ale tenhle byl důležitější," řekl Džeko.

Zahajovací zápas naopak nevyšel Interu Milán, který prohrál 0:1 na půdě Sassuola. I přes letní posílení se nedokázal prosadit v útoku, a tak duel rozhodla penalta z 27. minuty, kterou proměnil Berardi.

Boloňa doma prohrála se Spal 0:1. Český záložník Ladislav Krejčí v dresu poražených šanci nedostal. Alespoň bod mohl slavit Antonín Barák, jehož Udine remizovalo 2:2 na hřišti nováčka z Parmy, když prohrávalo už o dvě branky.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
FC Turín - AS Řím 0:1 (89. Džeko),
Boloňa - Spal Ferrara 0:1 (71. Kurtič)
Empoli - Cagliari 2:0 (14. Krunič, 51. Caputo)
Parma - Udine 2:2 (44. Inglese, 60. Barilla - 66. De Paul z pen., 71. Fofana)
Sassuolo - Inter Milán 1:0 (27. Berardi z pen.)
Odložené zápasy
AC Milán - FC Janov
Sampdoria Janov - Fiorentina

Reklama

Související témata: