Hlavní obsah

AS Řím - Atalanta 3:3AS Řím doma jen remizoval, Schicka vychytal ve velké šanci gólman

Řím

AS Řím dotáhl dvougólové manko a v 2. kole italské fotbalové ligy remizoval s Bergamem 3:3. V závěru mohl dokonat obrat šanci střídající Patrik Schick, ale ve velké šanci neuspěl.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Fotbalista AS Řím Alessandro Florenzi sice slaví se spoluhráčem gól v duelu s Atalantou Bergamo, ale utkání 2. kola italské ligy nakonec nemělo po remíze 3:3 vítěze.

Článek

Souboj týmů, které vstoupily do nové sezóny výhrami, začali lépe Římané. Už ve druhé minutě je efektní patičkou poslal do vedení Javier Pastore, letní posila z Paris St. Germain.

Bergamo, které v prvním kole deklasovalo Frosinone 4:0, ale ještě do poločasu získalo vedení 3:1. Po vyrovnání Timothyho Castagneho se dvakrát trefil Emiliano Rigoni, který zažil povedený debut po příchodu z Petrohradu.

Atalanta však vedení neudržela. Po hodině hry snížil Alessandro Florenzi, kterého pak nahradil na hřišti Schick. V 82. minutě vyrovnal po standardní situaci Kostas Manolas a v závěru sahali domácí po výhře. Schickův pokus však zneškodnil brankář Pierluigi Gollini. AS neporazili Bergamo v lize od roku 2014.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:
AS Řím - Bergamo 3:3 (2. Pastore, 60. Florenzi, 82. Manolas - 22. a 38. Rigoni, 19. Castagne).

Reklama

Související témata: