Hlavní obsah

Tři zápasy, žádný gól. Ronaldo marně čeká v Juventusu na branku. Dejte mu čas, vyzývá Allegri

Praha
Aktualizováno

Obrovská očekávání, vítězství a góly. To vše se prakticky jako každý rok očekává od Juventusu Turín a především od jeho nové superstar Cristiana Ronalda. Zatímco první úkol fotbalisté Staré dámy zatím beze zbytku plní, když ve třech zápasech nasbírali plný počet bodů, na branky od portugalské hvězdy zatím fanoušci úřadujícího šampióna Série A čekají marně.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Cristiano Ronaldo zatím na gól za Juventus čeká

Článek

V prvním utkání porazil Juventus Chievo 3:2, ve druhém doma Lazio 2:0 a nezaváhal ani v neděli na hřišti Parmy, kde zvítězil 2:1. Do všech zápasů nastoupil Cristiano Ronaldo, do střelecké listiny se však nezapsal ani v jednom případě.

"Dejte mu čas, Cristiano si potřebuje na italskou ligu zvyknout," hájí svoji největší hvězdu kouč černo-bílých Massimiano Allegri.

Že by však pětinásobný držitel Zlatého míče nebyl na hřišti vidět, nepřipadá v úvahu. Na soupeřovu branku vyslal ve třech duelech 23 pokusů, což je suverénně nejvíce ze všech hráčů v pěti nejprestižnějších evropských ligách.

"Italský fotbal je specifický, Cristiano se musí vypořádat s odlišnými problémy, než byl dosud zvyklý," nebojí se o svůj klenot kouč Juve.

Ronaldo nastřílel během svého působení v Realu v 438 zápasech neuvěřitelných 450 branek, v úvodních pěti duelech za Bílý balet v roce 2009 vždy skóroval. A stylově se s La ligou i rozloučil. Za posledních deset zápasů ve španělské nejvyšší soutěži zkazil soupeřovým gólmanům náladu osmnáctkrát v posledních deseti zápasech.

Trenér italského giganta však o největší hvězdě svého týmu nepochybuje. "Je to jen otázka času. V této chvíli mu to tam prostě nepadá, soupeři po něm jdou a jeho střely jen těsně míjí branku. Ale nepochybuji o tom, že po reprezentační pauze bude svěží a ve formě. Pak pro něj teprve začne skutečná sezóna, má jasno Allegri.

Reklama