Hlavní obsah

Juventus - SPAL 2:0Juventus si poradil se Spalem, vítězný gól dal Ronaldo

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu zdolali ve 13. kole italské ligy doma Spal Ferrara 2:0 a zůstávají v této sezoně Serie A neporažení. Český útočník Patrik Schick nastoupil podruhé za sebou v základní sestavě AS Řím, ani on ale nezabránil porážce 0:1 v zápase na hřišti Udine. Schick odehrál 71 minut, než ho vystřídal Edin Džeko. Inter Milán si poradil 3:0 s Frosinone a posunul se na druhé místo. Na vedoucí Juventus ztrácí devět bodů.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo slaví svůj gól proti týmu Spal Ferrara.

Článek

Juventus se ujal vedení v 29. minutě, kdy si na Pjaničův přímý kop zaběhl za obranu Ronaldo a z voleje umístil míč do branky. Pětinásobný držitel Zlatého míče dal devátý ligový gól po letním příchodu z Realu Madrid a v čele tabulky střelců dostihl Krzysztofa Piateka z Janova.

Ronaldo mohl přidat druhý zásah krátce po změně stran, zblízka ale minul odkrytou branku. Pojistku přidal až po hodině hry Mandžukič, který poprvé zastával v zápase funkci kapitána "Staré dámy".

V závěru utkání se na hřiště dostal obránce Giorgio Chiellini, který nastoupil k 483. zápasu za Juventus, čímž se dostal na páté místo historických klubových tabulek.

Schick měl jedinou vážnější šanci v 36. minutě, svou hlavičku z nadějné pozice ale poslal přímo do náruče brankáře Mussa. Římané sice v prvním poločase dominovali v držení míče, žádné další příležitosti si ale nevytvořili.

Jediný gól zápasu dal po změně stran De Paul, jenž přešel přes dva obránce a zakončil přes padajícího debutanta v brance římského klubu Miranteho. Argentinský kanonýr Udine vstřelil šestý gól v sezoně.

Udine zdolalo svého dnešního soupeře po předchozích deseti porážkách ve vzájemných utkáních a po sedmi zápasech v lize vyhrálo. Římané čekají na vítězství venku tři utkání a po dohrání 13. kola mohou opustit pohárové příčky.

Trenér Interu Luciano Spalletti nenasadil do základní sestavy svého nejlepšího střelce Icardiho, přesto si milánský celek s nováčkem soutěže poradil. První gól Interu dal v desáté minutě po individuální akci Keita a v 57. minutě zvýšil Icardiho náhradník na hrotu útoku Martínez.

V 82. minutě přidal svůj druhý gól v zápase po rychlém brejku Keita. Inter vyhrál páté domácí ligové utkání v řadě.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:
Udine - AS Řím 1:0 (54. De Paul)
Juventus Turín - Spal Ferrara 2:0 (29. Ronaldo, 60. Mandžukič)
Inter Milán - Frosinone 3:0 (10. a 82. Keita, 57. Martínez)

Reklama

Související témata: