Hlavní obsah

Hon na Ronalda vrcholí! Právníci učinili zásadní krok, soud za znásilnění se blíží

Turín/Praha

Přituhuje. A pořádně. Slavná fotbalová superstar Cristiano Ronaldo bude s největší pravděpodobností brzy čelit obvinění z údajného znásilnění americké učitelky Kathryn Mayorgaové u soudu. Právníci dnes pětatřicetileté ženy intenzivně pracují na tom, aby portugalské hvězdě doručili předvolání k soudu. To se má stát brzy skutečností.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Cristiano Ronaldo je obviněn ze znásilnění americké učitelky.

Článek

Před pár týdny slavil s Juventusem zisk italského titulu. Doma již má trofeje za triumfy v anglické i španělské lize a desítky dalších ocenění. Teď však čtyřiatřicetiletý Portugalec řeší úplně jiné problémy.

Podle informací italského tisku totiž v brzké době obdrží předvolání k soudu, kde se bude zodpovídat z obvinění ze znásilnění Američanky Kathryn Mayorgaové, kterého se měl dopustit v roce 2009 ještě jako hráč Manchesteru United.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Cristiano Ronaldo čelí vážnému obvinění.

Držitel pěti Zlatých míčů pro nejlepšího fotbalistu světa veškerá obvinění popírá. „Bylo to dobrovolné. Byl to přátelský sex. Je to nepravdivé obvinění. Jde jen o snahu se zviditelnit na můj účet. Už se mi to stalo několikrát," hájí se fotbalista.

Proč se celý případ dostane k soudu až s takovým odstupem od vznešeného obvinění, vysvětlují právníci Američanky komplikacemi s doručením soudní zásilky na novou Ronaldovu adresu na Apeninském poloostrově. Ti se údajně snažili Portugalce marně kontaktovat od října loňského roku. To se jim povedlo až na základě výpisu z katastru nemovitostí.

Mlčení za 8,3 milionu

Znásilnění se mělo odehrát v americkém Las Vegas po návštěvě nočního podniku, kde se Ronaldo s Mayorgaovou seznámil. "Na hotelovém pokoji mě análně znásilnil. Potom si klekl a říkal mi, že je z 99 procent dobrý chlap a že neví, co je s tím jedním procentem," popsala před časem žena v rozhovoru pro německý deník Der Spiegel.

Mlčení tehdy pětadvacetileté učitelky si měl fotbalista koupit částkou 8,3 milionu korun.

Pořádné problémy pro nejlepšího střelce v historii Ligy mistrů nastaly až poté, kdy policie zkoumala stopy DNA na ženiných šatech. Na tomto základě byl vydán soudní příkaz na Ronaldovo předvedení.

Právníci údajně znásilněné ženy považují porovnání vzorků ze šatů s Portugalcovou DNA za klíčový důkaz potvrzující verzi Američanky.

Proč však Mayorgaová vyšla s celým případem na světlo až po téměř deseti letech?

"Nechtěla jsem, aby se moje jméno propíralo v tisku. Navíc v souvislosti s tak slavnou osobností, jakou Ronaldo je. Měla jsem strach, bála jsem se. Ale teď chci také pomoci jiným ženám, kterým se něco podobného stalo, aby své problémy netajily a našly odvahu ukázat na viníka," dodává.

Reklama