Hlavní obsah

Balotelli se v italské lize opět stal terčem rasistických pokřiků

A nedají si pokoj... Útočník Mario Balotelli se v italské lize znovu stal terčem rasistických nadávek. Devětadvacetiletého fotbalistu Brescie tentokrát při nedělním utkání uráželi příznivci hostujícího Lazia Řím. Zápas, který domácí celek prohrál 1:2, byl kvůli tomu dokonce na pár minut přerušen.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Útočník Brescie Mario Balotelli se v italské lize znovu stal terčem rasistických nadávek.

Článek

Balotelli, který v 18. minutě poslal Brescii do vedení, byl terčem nadávek od začátku zápasu. Po půlhodině hry pak rozhodčí duel kvůli rasistickým pokřikům přerušil a hrát se začalo až poté, co příznivce hostů varoval hlasatel. Uklidnit se je snažil také kouč Lazia Simone Inzaghi.

"Fanoušci Lazia, kteří jste dnes byli na stadionu: Styďte se," napsal poté Balotelli na instagramu, zatímco římský celek vydal prohlášení, v němž chování fanoušků odsoudil. Vedení Lazia také zdůraznilo, že příznivce, kteří se provinili, potrestá.

Serie A má problémy s rasismem fanoušků od začátku sezony a ani Balotelli nebyl terčem urážlivých pokřiků poprvé. V listopadovém utkání s Veronou kvůli údajným opičím skřekům pohrozil odchodem ze hřiště. Disciplinární komise poté Hellasu na jeden zápas uzavřela část tribuny, ale soud následně trest zrušil a nařídil další vyšetření případu.

Reklama

Související témata: