Hlavní obsah

Rangnick do AC Milán nepřijde, trenérem zůstává Pioli

Němec Ralf Rangnick se trenérem fotbalistů AC Milán nestane. Současný kouč Stefano Pioli by měl po úspěšných výsledcích z posledních týdnů v italském velkoklubu zůstat.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Kouč AC Milán Stefano Pioli při utkání s Boloňou.

Článek

O Rangnickově chystaném příchodu do AC se mluvilo několik měsíců. Podle spekulací médií měl mít dvaašedesátiletý kouč v případě nástupu na lavičku Milána zájem přivést Patrika Schicka z Lipska, kde český útočník hostuje z AS Řím.

"AC Milán a Ralf Rangnick se dohodli, že teď není na spolupráci ten správný čas. Vzhledem k tomu a s ohledem na výsledky týmu pod trenérem Stefanem Piolim padlo rozhodnutí, že Ralf Rangnick do AC Milán nepřijde," uvedl v prohlášení zástupce německého trenéra Marc Kosicke.

Rangnick loni v létě skončil v Lipsku, které dovedl do Ligy mistrů. Momentálně je šéfem fotbalové sekce společnosti Red Bull a kromě Lipska má na starosti i další kluby této značky.

I když dlouho všechno nasvědčovalo tomu, že převezme AC Milán, trenérem slavného týmu nakonec zůstane Pioli. Po restartu italské ligy po koronavirové pauze jeho svěřenci v osmi zápasech ani jednou neprohráli a šestkrát zvítězili. Pioli má smlouvu ještě na příští sezonu a pro jeho setrvání se vyslovila řada hráčů.

Reklama

Související témata: