Hlavní obsah

Juventus neudržel s Janovem vedení a uhrál další remízu

ŘÍM

Fotbalisté Juventusu ztratili v závěru i díky asistenci Slováka Juraje Kucky vedení nad Janovem. Po remíze 2:2, čtvrtém nerozhodném výsledku z posledních pěti zápasů, zůstávají v čele italské ligy, v neděli je ale mohou bodově přeskočit hned tři týmy. Fiorentina remizovala s Catanií také 2:2, přestože dvakrát vedla.

Článek

Turínský tým se dostal do vedení už v šesté minutě díky šikovné teči Matriho, který srazil střelu Marchisia z dosahu brankáře soupeře. Po křídelní akci Merkela ale po půlhodině hry vyrovnal janovský Rossi.

Čtvrt hodiny po poločase pustil Pirlo nečekaně Vučiničovu přihrávku na Matriho a ten se podruhé prosadil. Jenže ani druhé vedení "Staré dámě" nestačilo, po důrazném hlavičkovém souboji střídajícího Kucky skóroval zblízka Caracciolo. Hosté se díky devátému bodu v sezoně posunuli do horní poloviny tabulky.

Také Fiorentina přišla v zápase s Catanií dvakrát o vedení a po remíze 2:2 zůstává v tabulce za dnešním soupeřem. Tým trenéra Siniši Mihajloviče, který musel kvůli protestům v závěru utkání na tribunu, nedokázal vyhrát už čtyřikrát po sobě. Fanoušci po neuspokojivých výsledcích žádali řadou transparentů odchod srbského kouče od týmu.

Obě branky domácího mužstva vstřelil útočník Stevan Jovetič z Černé Hory, kterou čeká v listopadu barážový dvojzápas s Českou republikou o postup na mistrovství Evropy. Na oba zásahy však hosté našli odpověď, na konečných 2:2 vyrovnal bývalý útočník Barcelony Maxi López osm minut před koncem.

Italská fotbalová liga - 8. kolo:
Fiorentina - Catania 2:2 (20. a 62. Jovetič - 43. Delvecchio, 82. López), Juventus Turín - FC Janov 2:2 (6. a 58. Matri - 31. Rossi, 85. Caracciolo).

Reklama

Související témata: