Hlavní obsah

Stramaccioni si troufá. Chce smlouvu na dva roky, bez ohledu na to, zda klub zachrání

Udine/Praha

Pořád se drží. Trenér Udinese Massimo Oddo je stále koučem italského klubu. Po jedenácté porážce v řadě jsou sice média plná zpráv o jeho odvolání, ale zatím je ticho po pěšině. Situace se však může velmi brzy změnit. Mezi nástupci novináři zmiňují bývalého kouče Sparty Andreu Stramaccioniho, ale tutovka to není. Už padají i jiná jména.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zamyšlený trenér Andrea Stramaccioni.

Článek

Měla to být hotová věc. Jakmile tým Udinese Calcio prohraje s Neapolí, budou dny trenéra Massima Odda v klubu sečteny. Stalo se. Tým, kde působí i Češi Jakub Jankto a Antonín Barák, nebodoval. Trenér však porážku ustál. A o víkendu přišla další, tentokrát s Crotone, které rovněž bojuje o záchranu. A to byl pořádný průšvih.

Italské listy jsou plné zpráv, že teď už je odvolání trenéra na spadnutí. Řeší se prý pouze to, zda prohraje válku nervů a rezignuje sám, nebo bude odvolán. Hlavním favoritem klubu byl v poslední době Andrea Stramaccioni, jenž předčasně skončil angažmá ve Spartě. S vedením klubu prý jedná už několik dní. Média tvrdí, že po klubu požaduje dvouletý kontrakt bez ohledu na to, zda se Udinese Calcio zachrání v italské nejvyšší soutěži.

A tenhle požadavek možná brzdí uzavření dohody. Dalším v hledáčku klubu je trenér Andrea Mandorlini. Pokud v tomhle případě všechno klapne, měl by u týmu zůstat jako krizový manažer do konce sezóny. Problém je v tom, že je kouč blízko kontraktu v Cremonese ze druhé ligy. Mezi adepty na práci pro klub z Udine je nově také Francesco Guidolin.

Reklama

Související témata: