Hlavní obsah

Udinese - Boloňa 1:0Barák pomohl asistencí k záchraně, Inter vybojoval Ligu mistrů

Milán
Aktualizováno

Český fotbalista Antonín Barák přihrál v nedělním závěrečném kole italské ligy na gól a Udine po výhře 1:0 nad Boloňou slaví záchranu v soutěži. Inter Milán otočil zápas na půdě Lazia Řím a vítězstvím 3:2 si zajistil na úkor svého soupeře účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Patrik Schick odehrál 72 minut při výhře AS Řím 1:0 v Sassuolu.

Článek

Po porážce 1:2 v Neapoli sestupuje Crotone, ve kterém v této sezoně hostoval obránce Stefan Simič. AC Milán udržel vysokou výhrou 5:1 nad Fiorentinou šesté místo a postup do Evropské ligy. Benevento podlehlo 0:1 Chievu a 29. prohrou v sezoně stanovilo rekord Serie A.

Jediný gól v zápase Udine s Boloňou připravil Barák po půlhodině hry pro Fofanu. Český záložník prostrčil míč mezi obránci a jeho spoluhráč propálil tvrdou ránou brankáře Da Costu.

Baráka vystřídal v 73. minutě Widmer, Jakub Jankto odehrál celé utkání. V dresu Boloně se dostal ve 40. minutě na hřiště Ladislav Krejčí, jenž nahradil zraněného Orsoliniho.

Inter dokázal otočit

Přímý souboj o Ligu mistrů začalo lépe domácí Lazio, Inter ale dokázal po Perišičově vlastním gólu vyrovnat po rohu zásluhou D'Ambrosia. Do kabin ale přece jen šli spokojenější Římané, v 41. minutě zakončil rychlý brejk střelou po zemi k tyči Anderson.

V 78. minutě z pokutového kopu podruhé vyrovnal Icardi. Argentinský kanonýr stým gólem v Serii A za Inter dorovnal v čele tabulky střelců dnešního soupeře Immobileho, oba dali v této sezóně 29 ligových branek.

Inter potřeboval vyhrát, což se mu nakonec podařilo. Nejprve byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí Lulič a devět minut před koncem rozhodl proti oslabenému soupeři po dalším rohu hlavou Vecino. Lazio se tak vinou horších vzájemných zápasů propadlo na páté místo a čeká ho pouze Evropská liga.

Neapol od úvodní minuty potvrzovala roli favorita a soupeře zamkla na obranné polovině. Skóre otevřel v 23. minutě po centru na zadní tyč Milik a o devět minut později zvýšil z takřka identické akce Callejón. Na oba góly přihrál Insigne, jenž připravil spoluhráčům za poslední tři sezony 30 branek, což je nejlepší bilance v lize. V závěru už pouze snížil Tumminello.

Plán Fiorentiny nevyšel

Fiorentina potřebovala k udržení naděje na účast v evropských pohárech vysoko zvítězit na San Siru a ve 20. minutě se ujala vedení zásluhou Simeoneho. Ještě do poločasu ale hráči AC skóre otočili. Nejprve se z přímého kopu trefil Calhanoglu a krátce před pauzou přesně mířil hlavou Cutrone.

Stejná spolupráce zafungovala i při gólu na 4:1, ještě předtím skóroval z dorážky Kalinič. Na konečných 5:1 pro "Rossoneri" zvýšil Bonaventura po další asistenci Calhanogla.

Italská fotbalová liga - 38. kolo
FC Janov - FC Turín 1:2 (80. Pandev - 30. Falqué, 58. Baselli)
AC Milán - Fiorentina 5:1 (42. a 59. Cutrone, 23. Calhanoglu, 49. Kalinič, 76. Bonaventura - 20. Simeone)
Cagliari - Bergamo 1:0 (87. Ceppitelli)
Chievo - Benevento 1:0 (50. Inglese)
Neapol - Crotone 2:1 (23. Milik, 32. Callejón - 90.+1 Tumminello)
Spal Ferrara - Sampdoria Janov 3:1 (4. z pen. a 52. Antenucci, 50. Grassi - 66. Kownacki)
Udine - Boloňa 1:0 (30. Fofana)
Lazio Řím - Inter Milán 2:3 (9. vlastní Perišič, 41. Anderson - 29. D'Ambrosio, 78. Icardi z pen., 81. Vecino)
Sassuolo - AS Řím 0:1 (45.+1 vlastní Pegolo)

Reklama

Související témata: