Hlavní obsah

Krejčího v Boloni bude trénovat slavný útočník Inzaghi

Boloňa
Aktualizováno

Záložník Ladislav Krejčí bude mít v Boloni za trenéra fotbalovou hvězdu nedávné minulosti, vedením italského celku byl pověřen bývalý skvělý útočník Filippo Inzaghi. Čtyřiačtyřicetiletý mistr světa z roku 2006 podepsal v klubu dvouletou smlouvu.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Zleva Fabio Quagliarella, Francesco Totti, Antonio Cassano a Filippo Inzaghi při nedávné exhibici Andrey Pirla v Miláně.

Článek

Inzaghi byl hlavním kandidátem na post, který po sezoně uvolnil Roberto Donadoni. V uplynulém ročníku vedl druholigové Benátky, s nimiž usiloval o postup do Serie A, ale v play off jeho tým nestačil na US Palermo. V sezoně 2014/15 trénoval Inzaghi AC Milán, v kterém předtím strávil velkou část hráčské kariéry.

V letech 2001 až 2012 v milánském velkoklubu odehrál 202 zápasů a vstřelil 73 gólů, předtím za čtyři roky v konkurenčním Juventusu Turín dosáhl bilance 120 utkání a 57 branek. Hrál i za Parmu, Atalantu Bergamo či Hellas Verona. Deset let byl součástí italského národního týmu, za který nastoupil do 57 zápasů a dal 25 gólů.

Donadoni v Boloni působil dva a půl roku a v uplynulé sezoně s mužstvem obsadil 15. místo. Bývalému sparťanskému záložníkovi Krejčímu příliš prostoru na hřišti nedával. Ve skončeném ročníku pod jeho vedením dřívější reprezentační opora odehrála ve 12 zápasech jen 388 minut.

Fotbalisté Sassuola mají během roku třetího trenéra

Fotbalisty Sassuola po 11. místě v italské lize povede do nové sezony trenér Roberto De Zerbi. Zůstane tak v Serii A, poté co pod jeho vedením v uplynulém ročníku neudrželo prvoligovou příslušnost nováčkovské Benevento.

Devětatřicetiletý De Zerbi, jenž vedl před dvěma lety druholigové Palermo, bude v Sassuolu už třetím koučem za poslední rok. Loni v červnu tým převzal Cristian Bucchi a v listopadu ho nahradil Giuseppe Iachini. Před pár dny však dostal výpověď.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články