Hlavní obsah

Slavia stáhla posilu z podavače míčů. V kabině byla po gólu za Rashforda

Praha

Když v šestnáctce dostal míč do ložené šance, nezazmatkoval. Zachoval ledový klid a střelou o břevno do branky uzavřel skóre přípravného duelu s Viktorií Žižkov na 4:0. Osmnáctiletý Vojtěch Šilhan si tak hned po necelém prvním poločase v áčku fotbalové Slavie připsal premiérovou trefu. V samém závěru si zahrál také proti Slovanu Bratislava (0:1). „Stáhli jsme ho z podavače míčů, nakonec měl báječný den,“ usmívá se trenér Jindřich Trpišovský.

Jak slávisté hodnotí česko-slovenský duel se Slovanem Bratislava? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slavia prohrála se Slovanem Bratislava. Byť příprava, tak s emocemi!

Teprve před pár dny přišel do Edenu z Teplic, v jejichž dresu se s dvaceti góly zařadil mezi nejlepší střelce dorostenecké ligy. Několik absencí mu nahrálo rychlý a kuriózní debut v prvním týmu Slavie.

„Je půjčený z juniorky, stáhli jsme ho z podavače míčů těsně před zápasem. Nechtěli jsme riskovat nasazení některých lehce zraněných hráčů, navíc nám Flo řekl, že má problém a necítí se. Takže jsme zaúkolovali Pavla Řeháka (trenéra juniorky), ať někoho sežene, a Šilhan byl jako podavač míčů," pomáhá si příměrem kouč Jindřich Trpišovský.

O talentu mládežnického reprezentanta se ví již dlouho. Byl na stáži ve Freiburgu nebo v akademii Manchesteru City, za který si i zahrál. V kabině Slavie ovšem Vojtěchu Šilhanovi v pátek večer předhazovali Marcuse Rashforda, mladíka z konkurenčního Manchesteru United.

Ještě štěstí, že si nedal párek

Když dal své první góly za áčko Rudých ďáblů, nemohl jít slavit, protože musel ráno do školy, kde ho čekala zkouška z chemie.

„Vojta měl velkou radost. Kluci mu ve srandě připomínali Rashforda, tak jsem se ho ptal, jestli taky nemá nějakou zkoušku," líčí Trpišovský.

„Je šikovný. A když se nám zranil Kuba Hromada v prvním poločase prvního zápasu, tak se Šilhan svlékl, vzal si dres, dal gól a zasáhl do obou zápasů. Ještě štěstí, že si nedal předtím párek a nějaké občerstvení. Šel do toho přímo z voleje," směje se kouč sešívaných.

Reklama