Hlavní obsah

Sparta už je v Rakousku, do kádru se nevešli další tři hráči. Zahustel musí na operaci

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty odcestovali na soustředění do Rakouska. Letenští v Bad Leonfeldenu stráví 10 dnů. Na soustředění je čtyřiadvacet hráčů do pole a tři brankáři. Ve výpravě chybí tři zranění hráči Ondřej Zahustel, Filip Havelka a Václav Drchal. Vedle nich neodjeli ani Néstor Albiach, Daniel Holzer a Youssouf Dao o jejichž budoucnosti se jedná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Holzer během tréninku před utkáním proti Southamptonu.

Článek

Vážná je absence Ondřeje Zahustela. Sedmadvacetiletý obránce si poranil stehenní sval a v pondělí se podrobí operaci. Podle klubového webu by měl být mimo hru několik měsíců.

Zahustel v minulé sezóně patřil do základní sestavy, na pravém kraji obrany odehrál 28 zápasů a dal tři branky. Vzhledem k nevýrazným výkonům se vedení klubu snažilo na jeho pozici přivést libereckého kapitána Vladimíra Coufala, jenž však nakonec zamířil do Slavie. Místo něj si Sparta stáhla Tomáše Wiesnera z Liberce.

Také navrátilec se na začátku přípravy lehce zranil. Letenští si proto vyhlédli záložníka Lukáše Masopusta z Jablonce, který by jako křídelní hráč post beka také zastal. Hráčův agent Pavel Paska se s vedením Sparty sešel během středečního duelu s Ružomberkem na Strahově. Teď záleží, zda se dohodnou kluby.

Zranění na soustředění v Bad Leonfeldenu nepustilo ani Filipa Havelku s Václavem Drchalem. Naopak Václav Kadlec už se připojil k týmu, se kterým do Rakouska odcestovali mimo jiné i Lukáš Vácha, Georges Mandjeck nebo Juraj Chvátal.

Sparta v Rakousku stráví deset dní a odehraje tam tři přípravné zápasy. V úterý ji čeká Celtic Glasgow, o dalších dvou soupeřích se jedná.

Reklama

Související témata: