Hlavní obsah

Miliónová pokuta pro Koláře. Plzeň potrestala záložníka za incident ve Varech

Plzeň/Praha

Sezóna ještě nezačala a fotbalový záložník Viktorie Plzeň Daniel Kolář je chudší o milión korun. Podle informací Sport.cz vyfasoval pokutu v této výši za porušení životosprávy během pondělní návštěvy filmového festivalu v Karlových Varech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Daniel Kolář bojuje o míč Markem Jankovičem z Partizanu.

Článek

Po zhlédnutí módní přehlídky vnikl Kolář na molo, kde se vysvlékl do půli těla. Na fotkách, které od včerejška kolují po sociálních sítích, je hráč zachycen při svém „vystoupení" na parketu. Byť se událost odehrála během třídenního týmového volna, plzeňský management s ním neměl slitování.

„Daniel Kolář během osobního volna hrubě porušil interní klubová pravidla, za což jej vedení Viktorie potrestalo finanční pokutou ve výši několika měsíčních platů. Tato částka bude věnována viktoriánské mládeži," oznámili Západočeši na klubovém Twitteru.

V případě Koláře, kterému před třemi lety zemřela manželka, se jedná o první pochybení v jeho kariéře. „Udělal jsem obrovskou chybu. Mé pondělní chování se absolutně neslučuje s chováním profesionálního sportovce, bylo to ode mě trapné. Řadu lidí jsem tím zklamal a jsem si toho plně vědom. Chtěl bych se všem moc omluvit a jsem připravený přijmout jakýkoli klubový trest a nést za své chování následky. Omlouvám se...," napsal Kolář na Facebooku.

Se spoluhráči se dnes přesune na herní soustředění do rakouského Westendorfu, kde Viktorii čekají tři přípravná utkání. V pátek se utká s osmým celkem uplynulého ročníku ruské Premier League Achmatem Groznyj, v úterý s rakouským FC Wacker Innsbruck, v ligové generálce 14. července ji čeká Dynamo Kyjev.

Reklama

Související témata: