Hlavní obsah

Exslávista Bucha už hrál za Plzeň, přispěl k další výhře mistra

Robert Neumann, WestendorfSport.czPrávo

Fotbalová Plzeň v přípravě zatím jen vítězí. V úterý v rakouském Westendorfu vyhrál český mistr i šestý zápas, když porazil 2:0 nováčka rakouské ligy Wacker Innsbruck (góly Ekpai a Petržela). Premiéru v dresu Viktorie si odbyl 20letý záložník Pavel Bucha, který do Plzně přišel se statusem volného hráče, jelikož dal ve Slavii výpověď.

Foto: Robert Neumann

Pavel Bucha při své premiéře v plzeňském dresu.

Článek

„Z naší strany to byl velice zajímavý zápas. Dali jsme dva góly, mohli jsme i víc. V podstatě Innsbruck se nedostal do šance, takže i obrana fungovala dobře. Takže spokojenost," uvedl asistent Dušan Fitzel. Stoprocentní bilanci v přípravě ovšem nepřeceňuje.

„Nedostáváme góly, vyhráváme. Ale všechno se rozhoduje až v mistrácích. Z tohoto pohledu bych to silně oddělil," doplnil Fitzel, kterého těší výkony všech letních posil. Stoperů Pernicy a Procházky, záložníka Ekpaie. Mile ho překvapil při premiéře i Bucha, který byl s viktoriány sotva 24 hodin.

Do Westendorfu se přesunul po pondělním podpisu čtyřleté smlouvy, poprvé si s Limberským a spol. zatrénoval lehce v úterý dopoledne. Trenér Pavel Vrba ho poslal do hry v 60. minutě, svěřil mu pozici ve středu zálohy vedle Patrika Hrošovského. Jak si Bucha vedl?

„Na to, že s námi byl půl dne, a absolvoval půl tréninku, bylo jeho výkon strašně zajímavý. Vedle Hrošovského hrál poprvé, rozuměli si. A to i s ostatními hráči. Je vidět, že má potenciál. Teď uvidíme, jestli ho využije," pověděl Fitzel.

Buchův přestup vyvolává diskuze. Nadějný záložník se se Slavií nedohodl na prodloužení kontraktu, sešívaní do něj odmítli aplikovat výstupní klauzuli. Následně byl hráč přeřazen do juniorky, kde zahájil přípravu. Nemožnost připravovat se s prvním týmem a další kroky vedení Slavie byly údajně podle nových předpisů FIFA porušením smlouvy, kterou Bucha vypověděl. Slavia s výpovědí nesouhlasí, záležitost předala právníkům.

Poslední zápas na rakouském soustředění, který bude zároveň generálkou na ligu, odehraje Plzeň v sobotu proti Dynamu Kyjev.

Reklama

Související témata: