Hlavní obsah

Rázný obrat. Posila přijela do Prahy, ale do Slavie asi nepřestoupí. Sama ho pozdržela

Aktualizováno

Všechno je jinak. Egyptský fotbalový reprezentant Mahmúd Hasan Trézéguet z turecké Kasimpasy sice podle zdrojů blízkých Slavii dorazil do Prahy na lékařskou prohlídku spojenou s jeho očekávaným přestupem do Edenu, ale z celé transakce nakonec může sejít. Podle egyptského serveru kingfut.com se však hráč rozhodl přestup pozdržet.

Foto: Profimedia.cz

Egypťan Mahmúd Trézéguet Hasan (vpravo) na MS v souboji s ruským obráncem Mariem Fernandesem.

Článek

Podle dnešních vyjádření tureckých médií Slavia měla vyhrát přetahovanou o žádaného Egypťana. Televize Aspor a server Kralspor dokonce informovaly o tom, že Hasan odjel na zdravotní prohlídku do Prahy, kde měl podepsat smlouvu na čtyři roky. Kasimpasa se mohla těšit na 5,9 miliónu eur od Slavie. Měl to být nejdražší přestup v historii české ligy.

Ani jeden z klubů dohodu oficiálně nepotvrdil. A už asi ani nepotvrdí, i když server futbalarena.com citoval viceprezidenta Kasimpasy Hasana Hilmiho Öksüze, podle něhož "Slavia v dopise potvrdila, že zaplatí 5 miliónů eur, a hráč odjel na zdravotní prohlídku".

Kam ale nakonec Hasan zamíří, je v tuto chvíli nejasné. Stejně jako to, proč tak náhle ukončil kontakty se Slavií.

Podle serveru kingfut.com se však Hasan rozhodl zatím přestup do Slavie odložit. "Stále jsem hráčem Kasimpasy. Nejsem si jistý, zda odejdu, nebo zůstanu. Nechávám otevřené všechny možnosti," citoval server Hasana.

O třiadvacetiletého Egypťana v poslední době silně usiloval také přední turecký klub Galatasaray Istanbul.

Odchovanec káhirského celku Al Ahlí zamířil v roce 2015 do Anderlechtu Brusel nejprve na hostování a následně na přestup. V Belgii si zahrál i na hostování v Mouscronu. V uplynulé sezóně hostoval v Kasimpase, kde v 29 zápasech nastřílel 14 branek. Turecký celek s ním byl natolik spokojený, že uplatnil opci ve výši dva milióny eur.

Z Hasana se stala i důležitá postava egyptské reprezentace, za kterou odehrál 29 zápasů a dal dva góly. V základní sestavě nastoupil i ve všech třech zápasech na mistrovství světa.

Reklama

Související témata: