Hlavní obsah

Konec hvězdných válek. Sparta jde s novým kapitánem napravovat dojem

Praha

Minulá sezóna byla tak škaredá, že nová už musí být jen lepší. Fotbalová Sparta startuje podzim s pevnou vírou i nadějí, že se k tradičně nejvyšším cílům přiblíží mnohem víc než posledně. Konkrétně? Postoupit do základní skupiny Evropské ligy a vrátit se do boje o titul. A také uspět v domácím poháru, který vyhrála naposledy v roce 2014. Více v přiloženém videu.

Sparta před startem nové sezóny. Jako kapitán Josef ŠuralVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sparta a její nové venkovní dresy

Zrovna před rokem šla proti Slavii do hvězdných válek. Bombastické nákupy však Spartě štěstí nepřinesly. Přímý postup do Ligy mistrů shrábla Plzeň, na Letenské zbylo až páté místo v ligové tabulce.

„Loni jsme získali velkou zkušenost, která se v létě promítla do naší práce," netají generální ředitel Adam Kotalík.

Přišlo období mnohem umírněnějších nákupů, početný kádr je třeba ještě zredukovat. „O posílení týmu jsme měli určité představy. Něco se zrealizovat dalo, něco ne. Máme však velice kvalitní hráče a podstatné je, abychom z nich udělali tým. Věřím, že od prvního utkání ukážou, že se to podařilo," doufá trenér Pavel Hapal před sobotní premiérou s Opavou.

Šural přebírá pásku od Lafaty

Novým kapitánem po Davidu Lafatovi, který ukončil kariéru, se stal Josef Šural. Jeho zástupcem je největší hvězda letenského týmu rumunský reprezentant Nicolae Stanciu.

„Máme co napravovat. Minulá sezóna se nám nepovedla od začátku do konce. Kádr je ale silný, kvalitně jsme doplnili. Měli bychom se ucházet o nejvyšší pozice. Věřím, že hned na začátku dokážeme, že nejde jen o planá slova," vyhlašuje Šural.

Reklama

Související témata: