Hlavní obsah

Plzeň není podle bookmakerů hlavním favoritem, také sázkaři více věří pražským S

Praha

Začíná 1. fotbalová liga a jejím favoritem podle sázkových kanceláří není obhájce titulu a účastník Ligy mistrů Viktoria Plzeň. Poprvé v novodobé historii dojde ke změně herního modelu, naostro začnou ve větší míře do utkání zasahovat videorozhodčí. Favoritem na titul je podle bookmakerů Slavia s kurzem 2,4-2,6:1, následovaná Spartou (2,7-2,9:1) a Plzní (3,8-4:1). Čtvrtý Jablonec už má citelný odstup (25:1). O udržení v soutěži budou nejvíce bojovat Příbram a Karviná se shodným kurzem na sestup 2:1. Průměrná návštěva prý stoupne na 5888 diváků (1,85:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z triumfu v domácím poháru. Nyní jsou největším favoritem nadcházejícího ligového ročníku.

Článek

„Plzeň sice oslavila titul, ale jaro měla bídné, navíc bude válčit v lize i v Lize mistrů a takový kádr, aby mohla být na všech frontách stoprocentní, nemá. A výrazněji ani neposílila," vysvětluje Petr Urbanec, kurzový expert Tipsportu, proč je podle bookmakerů Plzeň až třetím favoritem.

Na špičce jsou tak pražská S. Slavia i Sparta opět posilovaly, šíří kádru jim viktoriáni nemohou konkurovat. „Oba pražské velkokluby se rovněž na jaře nevyhnuly mnoha výpadkům, ale teď už musí majitele i fanoušky skutečně přesvědčit, že obrovské investice nebyly marným plýtváním peněz," říká bookmaker Urbanec.

Jediným, kdo by snad mohl stíhat „svatou" trojici posledních sezón, je Peltův Jablonec. S kurzem 25:1 je ale čtvrtý s velkým odstupem. Dokonce si lze vsadit, zda mistrem bude pražský tým nebo ne. ANO má kurz 1,34:1, varianta NE kurz 3:1.

Baník se probere

Dalším klubům potom bookmakeři spočítali kurzy 100:1 a více. Překvapení minulé sezóny Olomouc to bude mít složité s obhajobou svých pozic. „Nováčkovské nadšení ze skvělého výsledku obvykle střídá tvrdé vystřízlivění," tuší bookmakeři. Tradiční štika soutěže Liberec vyměnil trenéra a obměnil kádr, je trochu neznámou v ligovém pelotonu, přesto se stejně jako Sigma drží na kurzu 100:1. Stále za očekáváním se v lize pohybuje Mladá Boleslav, což se jí vrací kurzem na titul 150:1. „Naopak celkem věříme, že se probere Baník Ostrava a bude v tabulce bojovat výš než jen o záchranu," dodává Urbanec.

S kurzem 200:1 vstupují do hry Bohemians a Zlín. Také Teplice by rády odehrály lepší sezónu, titul je při kurzu 300:1 v nedohlednu, ale lepší polovina tabulky je v jejich silách.

Pak už následuje skupina outsiderů, kteří mají jedinou metu - záchranu ligy. Tomu odpovídá výše kurzů na případné obrovské překvapení, kterým by titul nebo už samotý boj o něj pro tyto týmy byl. Nejhůře ze všech je na tom Příbram v kurzu 1000:1 na ligový titul.

Sparta se ještě nevzpamatovala z Italova řádění

„Na titul stejně jako v posledních letech můžou pomýšlet výhradně tři celky. Sparta se podle mě z loňského řádění kouče Stramaccioniho ještě úplně nevzpamatovala, což dokládá nevydařená příprava. Plzeň je proti tomu v citelně lepší kondici, trenér Vrba tým znovu lehce okysličil a navíc udržel kanonýra Krmenčíka. Také v Edenu mohou být v klidu, kádr je dostatečně široký a postavený na hráčích v nejlepších letech. Trenér Trpišovský měl klid na doladění herního systému, který na jaře přece jen občas drhnul. Titul podle mě letos získají sešívaní, na Letné podle mě mohou mít velmi brzy problém se sháněním nového trenéra," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker konkurenční Fortuny.

"Favoritem bookmakerů na titul je Slavia, pak Sparta a třetí Plzeň. U sázkařů je to 50 procent na Spartu, 30 na Slavii a 10 na Plzeň a zbylých 10 procent je rozděleno mezi ostatní," dodává generální ředitel David Vaněk.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice