Hlavní obsah

Baník - Jablonec 1:0Baroš dohnal soupeře k vlastnímu gólu. Baník na úvod porazil nejlepší tým jara

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Holeš (vlastní) 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava uzavřeli úvodní kolo fotbalové ligy domácí výhrou 1:0 nad Jabloncem, který porazili poprvé po osmi letech. Domácí se v minulé sezóně zachránili v nejvyšší soutěži až v samotném závěru, na začátku nového ročníku ale zdolali nejlepší tým uplynulého jara. Zápas rozhodla akce po rohovém kopu v 81. minutě, kdy si před nabíhajícím Milanem Barošem vstřelil vlastní gól Tomáš Holeš.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva David Hovorka z Jablonce a Milan Baroš z Baníku Ostrava v úvodním ligovém kole.

Článek
Fotogalerie

Baník těsně před zápasem dopsal na soupisku nově angažovaného Jánoše, nemohl ale využít zraněného stopera Procházku, místo nějž se do sestavy dostala jediná ze tří letních posil Stronati. Ten se ocitl v centru zájmu už v 10. minutě, ale jinak, než by si přál. Jablonecký Doležal ho totiž fyzicky přetlačil v souboji jeden na jednoho, z úhlu šel sám na Laštůvku, který však jeho ránu vyrazil.

I následující pětiminutovka patřila hostům. Nejblíže gólu byl ve 12. minutě Považanec, ale po rychlé souhře Jablonec ve středu hřiště minul před prázdnou brankou povedený Holešův centr z pravého křídla. Baník pak krátkou převahu soupeře potlačil a sám opticky získal navrch, ale k ohrožení Hrubého se nepropracoval.

Druhý poločas vypadal z obou stran ještě opatrnější a zajímavých fotbalových momentů bylo pomálu. Vyrovnaný duel čekal na šanci, která by přinesla rozuzlení. Mohl jí být jablonecký brejk z 79. minuty, po němž ale ve skluzu Doležal mířil vysoko nad branku.

Promarněná příležitost se stala klasickým fotbalovým klišé předznamenávajícím rozhodují úder na opačné straně. Po Fillově rohu se míč snesl na malé vápno Jablonce a Holeš, hrající 100. ligové utkání, ho ve snaze odkopnout před Barošem, usměrnil do vlastní sítě.

Severočeši se v závěru vrhli dopředu, ale hektika se rychle měnila v křeč a Laštůvku už nedonutili k těžkému zákroku. Svěřenci Petra Rady nebodovali poprvé od 20. dubna a Ostrava doma posedmé za sebou nepoznala hořkost porážky.

Reklama