Hlavní obsah

Sparta - Slovácko 1:0Tři dny po pohárovém pohřbu jen těsná výhra. Silná trojka je dál stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Tetteh 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Pachuť pohárové blamáže jen tak nevyvane. Tři dny po vyřazení se Suboticou se však fotbalisté pražské Sparty museli rychle zkoncentrovat na domácí soutěž. V utkání 3. ligového kola doma porazili Slovácko 1:0, což znamená, že stejně jako Slavia a Plzeň zůstávají s plným bodovým ziskem. O vítěznou trefu se prvním soutěžním gólem v rudém dresu postaral ghanský útočník Tetteh.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radostné gesto Benjamina Tetteha po úvodním gólu Sparty do sítě Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Vítězná čtvrteční sestava sice nebyla postupová, přesto v ní kouč Ščasný neudělal žádnou změnu a identickou jedenáctku poslal také do bitvy o sebevědomí a větší klid do příštích týdnů.

Letenští nastoupili s hodně pošramoceným sebevědomím a dost dlouho jim trvalo, než si dokázali nahrát a vytvořit kloudnou akci. Až Šuralova střela do boční sítě byla prvním náznakem náporu, který podpořila Stanciuova rána či Radakovičova hlavička. Srbský stoper, který ve čtvrtek zavinil rozhodující penaltu, se dočkal skandování a potlesku fanoušků, kteří mu tak dali najevo, že za ním stojí a fotbalový život jde dál.

Ve 26. minutě Plavšič ideálním pasem za obranu vyslal do tutové šance Šurala, který ovšem nedokázal prostřelit brankáře Daňka. Plavšič byl ovšem při chuti a o šest minut později připravil další palebnou pozici pro Tetteha. Bývalý útočník Slovácka ji střelou k tyči proměnil ve svůj první gól v rudém dresu. Náskok mohl pojistit Stanciu, jeho dělovku však Daněk vytáhl na břevno.

Po přestávce se Sparta trápila, naopak Havlíkova střela ohrozila Nitu. Další šanci nevyužil Kubala a domácím také zatrnulo, když videorozhodčí studoval Frýdkovu ruku v šestnáctce. Penalta se však nekopala.

Výkon domácích byl čím dál horší, ke tříbodovému zisku doslova dopajdali.

Fotbalová liga - 3. kolo:
Sparta Praha - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)
Branka: 32. Tetteh. Rozhodčí: Proske - Kotík, Vít. ŽK: Tetteh, Radakovič, Nita - Hofmann, Daníček. Diváci: 9034.
Sparta: Nita - Chipciu, Radakovič, Kaya, Costa - Stanciu (90.+4 Kulhánek), Frýdek, Kanga (86. Sáček), Plavšič - Šural (75. Vukadinovič), Tetteh. Trenér: Ščasný.
Slovácko: Daněk - Juroška, Hofmann, Krejčí, Reinberk - Daníček - Navrátil (46. Kalabiška), Sadílek, Havlík, Petr (72. Rezek) - Kuchta (18. Kubala). Trenér: Kordula.

Reklama

Související témata: