Hlavní obsah

Sparta i Plzeň ostrouhají! Supertalent z Příbrami Matoušek míří do Edenu

Praha

První pomyslné vítězství mezi "velkou trojkou" slaví Slavia. Podle informací serveru iSport.cz do Edenu míří odchovanec Příbrami Jan Matoušek. O jednoho z největších talentů české ligy usilovali také v Plzni a na Spartě, dvacetiletý fotbalista však nakonec posílí kádr českého vicemistra.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Příbramský Jan Matoušek otevřel skóre duelu s Bohemians.

Článek

Jan Matoušek se stihl v letošním ročníku blýsknout především ve druhém kole, kdy dvěma parádními góly pomohl zdolat Bohemians (4:2). „Naši střední obránci v české lize ještě asi nenarazili na tak rychlého hráče," posteskl si po zápase kouč Pražanů Martin Hašek.

Matoušek by měl slávistickou pokladnu stát kolem čtyřiceti miliónů korun. Původní částka, kterou přitom majitel středočeského klubu Jaroslav Starka požadoval, byla zhruba poloviční.

Očekáváná posila Slavie by se v Edenu měl objevit už dnes, ovšem ještě ne v sešívaném dresu, ale jen ve VIP salónku, kde by měla sledovat zápas třetího předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev.

Matoušek minimálně podzimní část sezóny dohraje u ligového nováčka, kterému v minulé sezóně k návratu mezi elitu pomohl jedenácti góly a čtyřmi nahrávkami. Poté buď zamíří do Slavie, nebo sezónu dohraje v Příbrami.

O kvalitách příbramského odchovance se nedávno rozpovídala i další opora Příbrami Jan Rezek. "Je rychlý jako blesk, ale na přestup má pořád čas. Měl by ještě tady získat nějaké zkušenosti a trochu se obouchat. Přidat další góly, aby si zvedl sebevědomí."

O nadějného záložníka stály podle informací iSport.cz i italské kluby Sampdoria Janov a Frosinone či dánský Midtjylland, kde působí český brankář Martin Raška.

Reklama

Související témata: