Hlavní obsah

Opava - Liberec 1:1Opava v azylu remizovala s Libercem a poprvé bodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Potočný 0 : 1
76. Kuzmanovič (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté ligového nováčka Opavy dosáhli ve čtvrtém kole na neutrální půdě v Brně po remíze 1:1 s Libercem na první bod v sezóně. Po bezbrankovém prvním poločase se Liberec ujal vedení po gólu Romana Potočného, z penalty vyrovnal opavský kapitán Nemanja Kuzmanovič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Opavy Vilém Fendrich na archivním snímku.

Článek

Přesnější kombinační souhra vynesla Liberci v úvodní čtvrthodině územní převahu. Po sérii rohových kopů se hosté dokonce ujali vedení, ale před tím, než se míč dostal do branky, zahrál rukou liberecký Mikula a rozhodčí Lerch po poradě s asistentem Hockem gól neuznal.

Bojovně naladěná Opava podporovaná více než tisícovkou svých fanoušků postupně srovnala krok, do šancí se ale dlouho nedostávala. Až ve 37. minutě po trestném kopu Zavadil našel Simerského, jehož hlavičku stačil brankář vyrazit.

O tři minuty později zahrozil na druhé straně Pešek, jenž v záklonu hlavou přehodil brankáře Fendrich, míč se ale jen odrazil od břevna.

Po změně stran převzal nováček z Opavy iniciativu. Ve středu pole soupeře přehrával kombinační souhrou, ale z územní převahy si vypracoval jediný náznak šance, když po Zavadilově centru Simerského hlavička skončila v náruči brankáře Hladkého.

Liberec udeřil z rychlého protiútoku v 62. minutě, kdy opavští zadáci nechali volný prostor Potočnému, který vedle bezmocného brankáře Fendricha poslal míč do sítě.

Po inkasované brance Slezané zvýšili své úsilí, trenér Skuhravý postupně pozměnil útočnou dvojici a na hrotu se objevili Kuzmanovič a střídající Smola. Právě Smolu v 75. minutě liberečtí zadáci stáhli ve vápně a z pokutového kopu Kuzmanovič vyrovnal.

4. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - Slovan Liberec 1:1 (0:0)
Branky: 76. Kuzmanovič z pen. - 62. Potočný. Rozhodčí: Lerch - Hock, Ratajová. ŽK: Puškáč, Zavadil, Janetzký - Mikula, Mashike Sukisa, Ševčík, Breite. Diváci: 1236.
Opava: Fendrich - Simerský, Svozil, Helebrand - Kuzmanovič, Janetzký, Schaffartzik, Zavadil (73. Jurečka), Zapalač - Puškáč (46. Hrabina), Juřena (66. Smola). Trenér: Skuhravý.
Liberec: Hladký - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula - Breite, Mara - Pešek (61. Malinský), Ševčík, Potočný (82. Oršula) - Mashike Sukisa (52. Pázler). Trenér: Hornyák

Reklama

Související témata: