Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 1:0Zase Krmenčík! Plzni vystřelil výhru nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Krmenčík 1 : 0
Záznam online reportáže

Jako přes kopírák. Naposledy doma plzeňský útočník Michael Krmenčík zařídil vítězství nad Libercem, to samé svedl v sobotním duelu 4. kola fotbalové ligy se Zlínem. Viktoriánům Krmenčík vytrhl trn z paty v 77. minutě, kdy pohotově zavěsil a rozhodl o těsné výhře mistra 1:0, který je na podzim nadále stoprocentní. Domácí dohrávali o deseti, v nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen Kopic. Zlín padl v nové sezóně poprvé.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňská radost po gólu Michaela Krmenčíka proti Zlínu.

Článek

První poločas byl v režii Viktorie, soupeře přikovala na jeho polovinu, na svoji ho prakticky nepustila. Jenže ačkoli létal do šestnáctky Zlína jeden centr za druhým, profit byl nulový, domácí do přestávky pouze několikrát lehce zahrozili.

V 7. minutě se uvolnil Čermák, jeho rána z 18 metrů prosvištěla vedle tyče. Poté centr Zemana sklepl Kopic na Hrošovského, ten volejem trefil hráče před sebou. Nejblíže gólu byl kapitán Hubník, který se po přihrávce Hořavy octil v solidní pozici.

Pálil z jedné, zlínská obrana střelu zblokovala. Těsně před pauzou nebezpečně střílel Hrošovský, ale ani tentokrát brankář Dostál zasahovat nemusel.

Hosté, kterým kromě Poznara a Železníka chyběl kapitán Jiráček, ve druhé půli přílišný respekt ztratili. Hned v 48. minutě šli málem do vedení, když Kozáčik musel likvidovat pumelici Podia z hranice šestnáctky. Vzápětí i šanci Džafiče. Viktoriáni byli z nenadálé aktivity Zlína zaskočeni, připomněli se až v 64. minutě, kdy Krmenčíkova hlavička olízla břevno.

V 68. minutě poslal domácí trenér Vrba do hry druhého útočníka Chorého, aby pomohl Západočechům zlomil zlínskou obranu. To se jim povedlo v 77. minutě, kdy Krmenčík po akci po pravé straně pohotovou dorážkou málem protrhl síť. Moravané ale mohli vzápětí vyrovnat. Kozáčik nejprve vychytal Hronka, za minutu letěla hlavička Buchty těsně nad.

Domácí dohrávali v deseti, když po druhé žluté putoval pod sprchy Kopic, vítězství ale uhájili.

4. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Fastav Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 77. Krmenčík. Rozhodčí: Zelinka - Melichar, Kotalík. ŽK: Kopic - Hnaníček, Džafič, Matejov, Bačo. ČK: 90.+1 Kopic. Diváci: 10 102.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hubník, Pernica, Limberský - Hořava (57. Procházka), Hrošovský - Zeman (84. Petržela), Čermák (67. Chorý), Kopic - Krmenčík. Trenér: Vrba.
Zlín: Dostál - Hnaníček (87. Bačo), Buchta, Gajič - Podio - Matejov, Traoré, Hronek (82. Slaměna), Bartošák - Beauguel, Džafič (82. Jakubov). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: