Hlavní obsah

Slovácko sestřelilo Sigmu ze vzduchu. Vítězný pokřik si užil i navrátilec Kadlec

Třikrát se trefili hlavou z malého vápna. Fotbalisté Slovácka sestřelili Olomouc ze vzduchu, dvěma góly se na jejich triumfu 3:1 v moravské ligové bitvě podílel stoper Stanislav Hofmann.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Michal Kadlec mohl být se svým výkonem po návratu do Slovácka spokojen

Článek
Fotogalerie

„Byl to zřejmě můj životní zápas. Mezi dospělými jsem ještě nikdy předtím dvě branky nedal. Dosáhli jsme strašně cenné výhry nad silným soupeřem," září šťastný Hofmann. Přiznal, že Sigma trochu zaskočila jeho mužstvo zónovou obranou. „To jsme nečekali. Možná proto měl soupeř zpočátku převahu. Nakonec jsme ale na ni našli recept. Zvládli jsme i druhé domácí utkání, což je naprosto super," libuje si.

Hanáci padli už ve třetím z dosavadních čtyř duelů v nové sezóně. „Porážka je pro nás před dlouhou cestou k odvetě předkola Evropské ligy do Kazachstánu docela velká nepříjemnost," připustil obránce Václav Jemelka. Prozradil, že zónové bránění zvolili Olomoučtí proto, aby mohli po standardkách vyrážet do rychlých brejků. „Jenže se nám je bohužel nedařilo ubránit. Na třetím inkasovaném gólu mám podíl i já, podskočil jsem balón," kál se.

Trenér Sigmy Václav Jílek se rozhodl pro čtyři změny v sestavě oproti předchozímu ligovému duelu s Plzní. „Chtěl jsem některé hráče před důležitým čtvrtečním utkáním v Almaty pošetřit. Měli jsme i tak v Hradišti minimálně na remízu, avšak doplatili jsme na individuální chyby," mrzelo kouče. „Soupeř byl podstatně produktivnější než my," uznal Jílek.

Vítězný pokřik v kabině Slovácka si užil i obránce Michal Kadlec, který po přestupu ze Sparty oblékl po více než třinácti letech znovu hradišťský dres. „Je to pro nás perfektní výsledek, klukům za něj hrozně moc děkuju," narážel na to, že druhý a třetí gól vstřelili domácí až po jeho odchodu ze hřiště.

Kvůli bolestem v noze trénoval až dva dny před utkáním. „Proto jsem taky střídal. Jsem ale šťastný, že už veškeré tahanice ohledně mého uvolnění ze Sparty jsou u konce a já se mohu teď soustředit výhradně na Slovácko," říkal spokojený Kadlec.

Hofmann jeho definitivní příchod vítá. „Má toho strašně moc za sebou a rozhodně nám pomůže. Jeho zkušenosti nám přijdou vhod," je přesvědčený.

Reklama

Související témata: