Hlavní obsah

Ještě dvě posily, prosím. Klokani zatím nemají mužstvo podle Haškových představ

Zahrávali si až příliš. Břevno a dvě tyče ještě přežili, tři minuty před koncem ovšem přece jen kapitulovali. Klokani tak místo rázného skoku na čtvrtou příčku fotbalové ligy doma podlehli ostravskému Baníku 0:1 a nenavázali na výhru z Julisky. „Po čtyřech kolech máme šest bodů. Vzhledem ke stavu, v jakém jsme, docela slušný počet,“ naznačuje trenér Martin Hašek, že pražští Bohemians mají na startu sezóny svých problémů dost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Martin Hašek.

Článek
Fotogalerie

Klokaní kapsa zůstala tentokrát prázdná. „Minule po výhře nad Duklou jsem byl naštvaný. Teď jsme prohráli a jsem smutný," líčí trenér Martin Hašek své pocity.

Zelenobílí se v případě výhry mohli vydat pronásledovat trojlístek Slavia, Sparta, Plzeň, který zatím neztratil ani bod. Za daného stavu však až příliš smělá představa.

„Nemáme ještě mužstvo, které bychom mít měli. Někteří hráči jsou zranění, další vykartovaní, někteří by ještě měli přijít. Jiní hrají, ačkoliv ještě nejsou natrénovaní," kaboní se kouč.

Toužebně čeká na nové tváře. „Doufám, že přivedeme nejlépe ještě dva hráče. Ideálně do základní sestavy. Nejde o slib, jen přání, ale snažíme se."

Několik citelných zásahů

Posily chce každý trenér, Hašek má ovšem po ruce pádné důvody. Třeba na Dukle měl na soupisce jen šestnáct hráčů.

„Zraněného máme Pepu Jindřiška a Martina Haška, což je naše hlavní dvojice ve středu zálohy. Je velký zásah, když místo nich hraje jiné duo. Michal Švec tři čtvrtě roku nehrál a Filip Hašek v lize teprve začíná," poukazuje Hašek nejstarší.

Za vyloučení v Příbrami schytali tresty brankář Fryšták s obráncem Šmídem. Klokanům samozřejmě chybí i útočník Tetteh, který odešel do Sparty.

„V útoku máme Juliše, který rok nehrál. Zastoupit ho může Júsuf, který hrál bahrajnskou ligu a není na místní tempo ještě zvyklý. Až se zlepší kondičně, budou pro nás oba platnější," doufá trenér.

Klokani zkrátka ještě nejsou v optimální kondici. Jenže ligový expres nečeká, do reprezentační přestávky nastoupí v Liberci, doma se Spartou a v Olomouci.

„Šest bodů po čtyřech kolech, to je pořád bod a půl na zápas, sezóna rozehraná na 45. Vzhledem ke stavu, v jakém jsme, docela slušný počet. Teď bude záležet, jak navážeme, čekají nás těžcí soupeři," uvědomuje si Hašek.

Reklama