Hlavní obsah

Sparta den po první ztrátě vytasila nečekanou posilu. O branky se má postarat Golgol

Aktualizováno

Ligovou sezónu začali úspěšně, den po první ztrátě bodů s Příbramí však hned vytasili další posilu. Vzhledem k zdravotním problémům některých ofenzivních hráčů fotbalovou Spartu posílil australský útočník Golgol Mebrahtu. Po konci angažmá v Mladé Boleslavi podepsal na Letné smlouvu do konce sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Golgol Mebrahtu odložil dres Mladé Boleslavi a zamířil do Sparty.

Článek

Útočníci Letenským odpadávají. Hned na startu sezóny se jim zranil navrátilec Pulkrab, mladý Drchal se bude kurýrovat několik měsíců a také Václav Kadlec se bude léčit déle, než se původně předpokládalo.

Proto si Sparta pořídila novou posilu do útoku. Je jí australský útočník Golgol Mebrahtu, který přichází jako volný hráč po ukončení smlouvy v Mladé Boleslavi. Na Letné mu bude patřit číslo 33.

„Jsem šťastný. Sparta je velký klub, který je známý v celé Evropě. Je mi ctí, že jsem tady a doufám, že tu prožiju úspěšné období,“ líčí nová posila na klubovém webu.

Mebrahtův příchod do Sparty se upekl velmi rychle. „V Boleslavi jsem před pár dny rozvázal smlouvu a měl jsem několik nabídek. Když se ale ozve klub jako Sparta, nejde odmítnout.“

Sháněli rychlostní typ hráče

Sedmadvacetiletý rodák ze Súdánu s eritrejskými kořeny přišel do české ligy před dvěma roky z FC Sydney. Předtím působil v jiných australských klubech včetně Western Sydney Wanderers, s nímž vyhrál asijskou Ligu mistrů. Jednou nastoupil v reprezentaci Austrálie do 23 let.

V Mladé Boleslavi se mu celkem dařilo a ve 34 zápasech nastřílel 15 ligových branek. Na jaře však vypadl ze sestavy a současný trenér Jozef Weber sázel na hrotu především na Nikolaje Komličenka. Mebrahtu se tak dohodl na ukončení spolupráce a využil nabídku z Letné.

Dvakrát během svého působení ve středočeském klubu zaznamenal hattrick a jednou se trefil i do sítě Sparty.

„Reagujeme na zdravotní stav mužstva. Dlouho víme, že Drchal je mimo hru na celý podzim, ale čekali jsme na Vaška Kadlece. Jeho návrat se zkomplikoval, takže reagujeme,“ vysvětluje sportovní ředitel a prozatímní trenér Zdeněk Ščasný.

„Sháněli jsme rychlostní typ hráče a poté, co Mebrahtu ukončil smlouvu v Mladé Boleslavi, se nám naskytla příležitost. Známe ho a on zná českou ligu a naše prostředí. I když toho v poslední době moc nenahrál, víme, že je kvalitní fotbalista, který umí dávat góly,“ dodává Ščasný.

Reklama

Související témata: