Hlavní obsah

Z klece zpátky na trávník. Slepička žije svůj sen a se Spartou nemá slitování

Praha

Fotbal opustil a začal se věnovat bojovým sportům. Zařadil však zpátečku a všechny překvapil. Nejenže Miroslav Slepička pomohl fotbalistům Příbrami k postupu z druhé ligy. Šestatřicetiletý útočník zase dává góly i v nejvyšší soutěži. „Trošku jsem snil, že se k fotbalu ještě vrátím. Takže teď žiju svůj sen a jsem strašně rád,“ cení si dvojnásobný český reprezentant.

Slepička v kleciVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Kopal v Chorvatsku, Německu i v daleké Indii. Když v listopadu 2016 vyhrál svůj první duel v MMA, zdálo se, že je pro fotbal ztracen.

K dalším zápasům v kleci už ovšem nenastoupil a začal pracovat na návratu na trávník.

Svůj velký comeback o víkendu vyšperkoval symbolicky na Spartě, kde ve dvou etapách svojí kariéry působil. A hned na začátku utkání jí dal gól, již svůj třetí po návratu Příbrami mezi elitu.

„Měl jsem strašnou motivaci na Letné nastoupit, protože zahrát si tady v první lize, je v českém fotbale to nejkrásnější, co může hráč zažít. Pro mě velká čest," líčí útočník, který má jeden mistrovský titul s Libercem.

Senzační remízu bere jako prohru

Utkání mělo senzační průběh. Sparta pak díky penaltě i dlouhé přesilovce sice otočila skóre, jenže oslabení Středočeši v závěru vyrovnali.

„Za gól jsem strašně rád, ale bohužel jsme pak zápas nezvládli. No, bod je v deseti pro nás úspěch. Ale osobně si myslím, že kdybychom pokračovali v jedenácti a hráli naši hru, tak vyhrajeme. Jsem přesvědčený, že takovou Spartu můžeme porazit. Takže remíza je pro mě prohra," nemá Slepička se svým bývalým klubem žádné slitování.

Snad je až příliš sebekritický. Posledním týmem, který dokázal v početním oslabení na Letné vyrovnat nepříznivý stav a zápas neprohrát, byla před 36 lety Slavia v 10. kole sezóny 1982/83. V divokém derby (3:3) tehdy po vyloučení Šajtara v 21. minutě dala dokonce tři góly. V sestavě Sparty tehdy byl i její současný kouč Zdeněk Ščasný.

Reklama

Související témata: