Hlavní obsah

Striptýz, polibek a trest. Sparta po bujaré oslavě vyrazí do Ostravy bez nejlepšího střelce

Praha

Přidal gólovou pojistku na tři body a se čtyřmi zářezy se osamostatnil jako aktuálně nejlepší střelec fotbalové Sparty. Jak je ovšem u gabonského záložníka zvykem, stal se rozporuplným hrdinou ligového derby s Duklou (2:0). Guélor Kanga oslavil branku a sobotní 28. narozeniny tak rozverně, že si vysloužil žlutou kartu. Osudovou čtvrtou, takže po reprezentační pauze přijde o duel s Baníkem na žhavé ostravské půdě...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Guélor Kanga ze Sparty oslavuje gól na 2:0 proti Dukle. Za svlečení dresu ovšem dostal žlutou kartu, na podzim již čtvrtou...

Článek
Fotogalerie

Znovu se představil jako velké dítě. Když se míč zatřepal v síti, svlékl dres, doběhl k televizní kameře, ukázal do ní triko se svou jmenovkou a přidal polibek na objektiv. Efekt se dostavil, rozhodčí Pechanec ukázal Guéloru Kangovi žlutou kartu.

Aubameyangův spoluhráč z gabonské reprezentace se tedy velkých díků nedočkal. Jakmile přiběhl k vlastní střídačce, trenér Zdeněk Ščasný ho zahrnul sprškou jadrných slov a klepáním si na hlavu. I z tribuny bylo patrné, jak moc ho Afričanova klukovina vytočila.

„Co jsem mu povídal? Radši nebudu nic říkat, beze slov. To se nedá..." krotí se Ščasný, který byl hned po utkání potvrzen ve funkci jako trenér na dobu neurčitou.

Špílmachr, ale taky svéráz a průšvihář

Kanga řídí hru Sparty, i nejdražší hráč ligy Stanciu mu ustoupil na kraj zálohy. Zimní posila z CZ Bělehrad je ovšem také velký svéráz a průšvihář. V létě na ruzyňském letišti naboural svůj luxusní mercedes. Na začátku sezóny se zase dostal do konfliktu s vlastními fanoušky a klub musel vyvinout velké úsilí, aby na něj přestali pískat a situace se uklidnila.

Gaboňan si rychle získal pověst nezvladatelného hráče.

„Myslím, že složitý není. Našli jsme si k sobě cestu, respektujeme se. Jsou to jiní hráči, respekt musí v kabině být. A v naší je," ujišťuje Ščasný, který je s cizinci zvyklý pracovat ze svých zahraničních angažmá.

„Samozřejmě jsem za gól rád. V minulých duelech jsem se ze hry nemohl trefit, tak je fajn, že teď ano. Hlavní ale je, že jsme podali týmový výkon," říká Afričan pro klubovou televizi.

Do Ostravy však Sparta každopádně vyrazí bez něj.

„Musíme problém vyřešit. Do sestavy na Baník se však zatím nechci pouštět," krčí Ščasný rameny.

Reklama

Související témata: