Hlavní obsah

Zlín - Příbram 3:0Beauguel pomohl dvěma góly k další výhře Zlína

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Poznar 1 : 0
30. Beauguel 2 : 0
42. Beauguel 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína porazili v sedmém kole první ligy Příbram 3:0 a v neúplné tabulce se posunuli na třetí místo. Domácí rozhodli třemi góly v prvním poločase, kdy se dvakrát prosadil Jean David Beauguel a jednu branku přidal Tomáš Poznar. Ševci potvrdili, že se jim proti Příbrami dlouhodobě daří, když z posledních šesti vzájemných ligových duelů pět vyhráli a jednou remizovali.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jean-David Beauguel ze Zlína se raduje po gólu proti Příbrami.

Článek

Ve zlínské sestavě se poprvé v tomto ročníku objevil obránce Bačo, který nahradil zraněného Hnaníčka. Příbramský kouč Csaplár po domácí prohře v minulém kole s Libercem sáhnul v sestavě ke třem změnám. Jen na lavičce nechal hrotového útočníka Slepičku, kterého nahradil Keita. Chyběli také obránce Nový a středopolař Katidis.

Změny však oživení nepřinesly, Příbram hrála hodně pasivně a za celý poločas neohrozila domácí branku. Naopak Ševci po jasné výhře na Slovácku byli v pohodě a ve středu hřiště vynikal Traoré. S přímočarými kombinacemi a rychlým přenášením hry si často hosté nevěděli rady.

Poprvé zahrozil po Matejově centru z pravé strany Beuaguel, jehož hlavička skončila v náručí brankáře Švengera. Zlín gólově udeřil v 18. minutě, kdy po Podiově centru Švenger špatně odhadl situaci a Poznar hlavou poslal míč poprvé do sítě.

V závěrečné čtvrthodině dvakrát prokázal své střelecké kvality Beauguel. Ve 30. minutě na Matejovu přízemní přihrávku z pravé strany sice Poznar nedosáhl, míč ale propadl až na zadní tyč k Beauguelovi, jenž zblízka skóroval.

Francouzský hráč pak ve 42. minutě zvýšil na 3:0, když po přihrávce Jiráčka obstřelil zadáky soupeře a na střelu k tyči Švenger nedosáhl. V poslední minutě ještě mohl skórovat Matejov, jenž ale ve vyložené pozici netrefil branku.

Trenér Csaplár sáhl v poločasové přestávce ke dvěma změnám, v útoku se objevil Slepička a na místě levého obránce Antwi. Rozjetý Zlín se ale zastavit nepodařilo.

Domácí fotbalisté měli i v hustém lijáku hru pod kontrolou. Vypracovali si i několik slibných střeleckých šancí, kterým chyběla jen přesnější koncovka. Příbram jen jednou zahrozila v závěru utkání, kdy její nejlepší střelec Matoušek těsně minul branku.

7. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - 1. FK Příbram 3:0 (3:0)
Branky: 30. a 42. Beauguel, 18. Poznar. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Hock. ŽK: Fantiš (Příbram). Diváci: 3554.
Zlín: Dostál - Bačo, Buchta, Gajič - Podio - Matejov, Traoré (84. Džafič), Jiráček (80. Hronek), Bartošák - Beauguel, Poznar (66. Železník). Trenér: Bílek.
Příbram: Švenger - Nitrianský, Tregler, Soldát, Skácel (46. Antwi) - Kilián (73. Průcha), Květ - Hlúpik, Matoušek, Fantiš - Keita (46. Slepička). Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: