Hlavní obsah

Vrba: Jednou dostala facku Slavie, podruhé my od ní. Uvidíme, kdo dostane další

Praha

Ve své kariéře je zvyklý většinou vyhrávat, v sobotu v Edenu musel plzeňský trenér Pavel Vrba zkousnout těžký direkt 0:4. „Slavia byla přímočařejší, silovější, důraznější," uznal kouč Viktorie po ligovém hitu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Plzně Pavel Vrba při utkání na Slavii.

Článek

Jeho tým byl doposud stoprocentní, v sedmém kole ale přišla čtyřbranková facka. „Jednou dostane facku Slavia od Jablonce, podruhé my od Slavie. Těžko se dalo očekávat, že se nám opět podaří odehrát podzim bez porážky nebo téměř bez ztráty bodu jako loni na podzim. Naši soupeři mají svou kvalitu, Slavia ji prokázala. Byla lepší. Uvidíme, kdo dostane další facku," uvedl Vrba, který za klíčový moment považuje rychlý gól Tomáše Součka z 3. minuty.

Reprezentační záložník vyplaval na malém vápně zcela sám, centr Zmrhala zatloukl hlavou k tyči. „Zápas byl značně ovlivněný první brankou. Pokud jste si všimli, sami jsme pak měli dvě, tři situace, kdy jsme mohli vyrovnat. Bohužel jsme nebyli důrazní. Po vyloučení a druhé penaltě už si to Slavia nenechala sebrat," podotkl kouč, kterému kvůli zranění chyběl nejlepší hráč uplynulého ligového ročníku Jan Kopic.

Pokutové kopy v krátkém sledu a současné vyloučení kapitána Romana Hubníka s psychikou hostů zacvičily. První penaltu, za ruku Zemana, brankář Kozáčik lapil. Vzápětí sudí nařídil druhou po souboji Hubníka se Sýkorou. Jak tyto situace Vrba viděl?

„Nevím, jestli tam byl lehký kontakt od Coufala. Takové penalty by se ale měly kopat vždycky, ruka byla. K té druhé se vůbec nechci vyjadřovat," reagoval. Vysokou prohru bere jako varování směrem k základní skupině Ligy mistrů, kterou Viktoria rozehraje 19. září domácím zápasem s CSKA Moskva.

„Se Slavií šlo o takové pohárové utkání. V Champions League nás čeká podobný důraz, bouřlivé prostředí. Snad to ale bude bez pokřiku zku....á Plzeň," zazlíval Vrba divákům hanlivý pokřik na adresu Viktorie. První podzimní klopýtnutí jeho mužstva podle něj nebude mít na vývoj soutěže podstatný vliv. „S nadstavbou zbývá ještě osmadvacet kol, ve hře je spousta bodů," uzavřel Vrba.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články