Hlavní obsah

Zvládli jsme emoce, cení si po šlágru kouč Slavie. V pondělí čeká posilu

Praha

Šlágr ligového podzimu zvládli na výbornou. Fotbalisté pražské Slavie porazili oslabenou Plzeň vysoko 4:0 a posunuli se před ni na první místo tabulky. „Jsme rádi za každý gól, o který vyhrajeme větším rozdílem. Je však třeba vidět, že Plzeň hrála o deseti, což má podíl na výsledku. Pro ně pak byl zápas těžký, když my jsme byli tak kvalitní,“ poukazuje Jindřich Trpišovský. Další jeho hodnocení najdete v přiloženém videu.

Když takový způsob hry udržíme nebo zdokonalíme, můžeme uspět v Evropě, říká trenér Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dvě penalty, Hubníkovo vyloučení. Takovou pohromu nemohla Plzeň v Edenu ustát. Sešívaní zvládli emoce ve šlágru mnohem lépe.

„Jde o mentální nastavení. V tak vypjatém zápase je strašně tenká linie, ale náš tým dokázal emoce zvládnout. K některým situacím jsme soupeře donutili naší aktivitou, což je v pořádku," cení si kouč Jindřich Trpišovský.

Může být spokojený. Jeho tým si vítězství zasloužil. „Vyzdvihl bych výkon Ondry Kúdely, který nám podruhé vytrhl trn ze zadku. Tři věci nám hodně pomohly. Herní aktivita, výkon Ondry a někdy až frenetická atmosféra," hodnotí kouč.

Kúdela musel na hřiště hned po deseti minutách za zraněného Deliho. Africký stoper se vrátil na již tak zaplněnou marodku. Kvůli ní trenér volá po doplnění kádru.

„Chceme reagovat příchodem hráčů. Na podzim nás čeká velmi náročný program, zraněných je moc. Trápí nás pozice polařů, šest až osm, chceme kádr doplnit. Plus někoho do ofenzivy. Hráči se nám během pauzy rozprchnou a z reprezentace se většinou vždy někdo vrací zraněný. Myslím, že nás v pondělí doplní jeden hráč," avizuje Trpišovský.

Reklama