Hlavní obsah

Kapitán Lvíčat jde na Slovensko. Spartu mění za mistrovský Spartak

Praha
Aktualizováno

Kapitán fotbalové reprezentace do 21 let mění dres. Defenzivní záložník Jiří Kulhánek odchází ze Sparty na hostování do slovenského Spartaku Trnava. Dvaadvacetiletý hráč stráví v týmu trenéra Látala zbytek podzimní části sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Kulhánek v dresu Sparty po návratu z Liberce.

Článek

Změna, která se dala očekávat. Jiří Kulhánek hrál pod koučem Hapalem v základní sestavě, po odchodu trenéra z ní ovšem vypadl. Nejdřív na lavičku, poslední zápasy strávil dokonce jen na tribuně. Na pozici defenzivního záložníka momentálně nastupuje Martin Frýdek, připraveni jsou ještě Lukáš Vácha a Michal Sáček, trenér Ščasný může využít také Mihaila Rističe.

Ve středu zálohy navíc může hrát i Nico Stanciu, který teď většinou nastupuje na pravé straně hřiště. "Hlavně kvůli tomuto přetlaku se klub rozhodl, že u Jiřího Kulhánka upřednostní možnost kvalitního hostování tak, aby se český mládežnický reprezentant mohl dál rozvíjet," avizuje Sparta na svém webu.

„Do Trnavy mě láká hlavně možnost pravidelně nastupovat a zahrát si Evropskou ligu. Doufám, že se tam prosadím, odehraju nějaké těžké zápasy a v zimě budu mít větší šanci prosadit se do sparťanské sestavy," říká před odchodem na hostování Kulhánek.

Mistrovský Spartak Trnava vede od léta český trenér Radoslav Látal, který se s klubem probojoval do základní skupiny Evropské ligy. Tam si Trnava zahraje proti Anderlechtu, Fenerbahce Istanbul a Dinamu Záhřeb.

Reklama

Související témata: